Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revine garda veche din PSD. Șerban Nicolae anunță că a fost primit înapoi în partid

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 21:50
7356 citiri
Revine garda veche din PSD. Șerban Nicolae anunță că a fost primit înapoi în partid
Șerban Nicolae se întoarce de unde a plecat FOTO Facebook / Șerban Nicolae

Fostul senator PSD Serban Nicolae anunță că a fost primit înapoi în partid după ce anterior a demisionat alături de Liviu Pleșoianu pentru a candida, în zadar, la parlamentare.

După demisia din PSD, Șerban Nicolae a activat în conducerea PER, pe listele căruia a candidat la alegerile parlamentare din 2020. Acesta nu a reușit însă să obțină un nou mandat. În cel mai nou interviu pentru DC News, acesta anunță că că a revenit în PSD.

„A fost o initiațivă comună și a conducerii, și a mea. Într-un fel, neplăcutul episod din 2020 nu s-a întâmplat din privința candidaturii – că nu m-am născut parlamentar, deși după trei mandate dădeam impresia că locul meu este în Parlament mai tot timpul – ci din cauza faptului că practic eram exclus din partidul la fondarea căruia participasem. Am și acum o fotografie de la înregistrarea acestui partid la Tribunalul București, făcută pe treptele din față”, a afirmat Șerban Nicolae.

Mai departe, acesta a explicat că deși s-a întors să profeseze avocatura, a ales să se întoarcă în politică, motivând că „nu pot să fiu nici total dezinteresat”.

De profesie avocat, începuturile politice ale lui Şerban Nicolae îl leagă de Ion Iliescu, faţă de care se simte „categoric” mai legat decât de Liviu Dragnea, aşa cum explica într-o emisiune TV, după ce l-a apărat pe fostul preşedinte într-un proces în anul 2000.

Înscris în Frontul Salvării Naţionale în 1990, Şerban Nicolae ajunge senator în 2004, pe listele PSD. Aici mai prinde încă două mandate, în 2012 şi apoi în 2016, perioadă în care se face remarcat pentru ieşirile jignitoare la adresa colegilor din Parlament precum şi prin asigurarea spatelui celor cu probleme penale din PSD. Fie din poziţia de avocat, fie din cea de parlamentar.

Acesta capătă în 2011 pseudonimul „şoferul lui Voicu”, după ce l-a aşteptat pe senatorul PSD Cătălin Voicu în faţa Penitenciarului Rahova. Pe lângă ieşirile grobiene la adresa unor senatori USR precum Mihai Goţiu, la care s-a referit cu apelativul de „nespălat” sau Cosette Chichirău, pe care a făcut-o „proastă”, Șerban Nicolae a făcut şi mai multe referinţe naziste la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Serban Nicolae, #PSD, #parlamentari PSD, #conducere PSD , #stiri Serban Nicolae
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
S
Stan
rank 1
Aoleu, credeam că n-o să-i mai văd fața nesimțitului ăsta!