Aberatia zilei: Serban Nicolae: Partizanii anticomunisti au daunat Romaniei. Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 17:33
14255 citiri
Aberatia zilei: Serban Nicolae: Partizanii anticomunisti au daunat Romaniei. Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali
Foto: Facebook/Serban Nicolae

O dezbatere din Senat legata de declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista a scos la iveala niste teorii incredibile, sustinute de unul dintre liderii de seama ai PSD, Serban Nicolae.

Acesta a declarat, luni, in cadrul dezbaterilor din Comisia Juridica pe aceasta tema, ca partizanii anticomunisti din munti au facut rau Romaniei, iar actiunea lor ar fi fost indreptata impotriva intereselor tarii.

Senatorul PSD a vorbit si despre CIA care voia sa impuna stapanul american in Romania si despre "criminalul" Churchill, care e la fel de vinovat pentru soarta tarii noastre ca Stalin.

Iata declaratiile lui Serban Nicolae, citate de News.ro:

- Am rude care au luptat pe frontul de vest. Sa le spunem ca unii mergeau sa lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, in timp ce altii luptau cu regimul instalat in august '44 este inacceptabil.

- Trupele de Securitate au provenit, in principal, din fostii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau romani contra romani. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munti cu trupele sovietice aflate pe teritoriul Romaniei.

- N-a fost atacata nicio unitate, niciun corp, exista doar cateva incidente izolate cu ofiteri sovietici care au fost atacati. Intre cei care s-au refugiat in munti erau si oameni care erau cautati pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum sa fiu de acord cu cei care l-au omorat pe Nicolae Iorga si sa spun ca erau partizani anticomunisti sau ca erau luptatori pentru libertate.

- Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi - de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau. Era punerea in slujba unei puteri straine, valabila oricand.

- Dupa 1958 trupele sovietice au parasit Romania. Mi-e foarte greu sa disting - v-am spus, am in familie si fosti legionari, si fosti luptatori in Bucegi, unii si cu functii -, am incercat sa inteleg toate aceste lucruri si sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei optiuni. Dar mi se pare ca ne arogam merite care nu exista.

- Au atacat trupe de Securitate romane provenite din fostii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect in ceea ce priveste puterea de tip comunist de inspiratie sovietica instalata la Bucuresti, absolut niciun efect.

- Iar faptul ca CIA, la momentul respectiv cunoscand tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscand si celebrul servetel al impartirilor geopolitice dintre Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali, desfasura actiuni de acest tip pe teritoriul Romaniei, n-au cum sa-mi spuna ca asta era lupta pentru libertate sau ca ar trebui sa o aplaudam.

In fata acestei luari de pozitie, initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Gheorghe, a explicat ca lupta partizanilor anticomunisti din munti s-a desfasurat cu trupele de Securitate si cu anumite formatiuni militare de factura sovietica, iar scopul acestora a fost pregatirea terenului pentru o interventie occidentala care sa inlature regimul totalitar sovietic care tocmai se instala la acea data in Romania.

"In anii '50 au fost derulate o serie de operatiuni inclusiv de catre CIA, de exemplu, Neagu Djuvara a fost unul dintre cei care au coordonat trupe de parasutisti in muntii Romaniei care au vizat sustinerea acestor echipe de partizani.

Aceste echipe de partizani vizau destructurarea infrastructurii de forta a noului regim instalat dupa 23 august, cat si crearea unui cap de pod in baza caruia o eventuala interventie americana pe care bunicii si strabunicii nostri o asteptau dupa 1944 sa poata fi viabila in Romania", a spus Daniel Gheorghe, citat de aceeasi sursa.

Dar senatorul PSD nu s-a lasat convins: "Si parintii si bunicii mei si-au dorit o Romanie independenta, dar nu voiau sa schimbe stapanul. Nu insemna ca un stapan era mai bun ca alt stapan".

In concluzie, initiativa de declarare a zilei de 26 Octombrie - Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista a primit raport de respingere din partea Comisiei Juridice a Senatului. For decizional in acest caz este Camera Deputatilor.

Sa fii senator al partidului de guvernamant in Romania anului 2017 si sa pangaresti in asemenea hal memoria eroilor care au opus rezistenta (prea putini, din pacate) in acele vremuri tulburi, murdarind unul dintre cele mai glorioase momente din istoria noastra, poate fi considerat o ticalosie fara margini de cei care au invatat dupa alte manuale decat cele de propaganda elaborate in fostul regim comunist, al carui slujitor a fost si mentorul lui Serban Nicolae, tovarasul Ion Iliescu.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
O solicitare depusă de Cătălin Cherecheş a fost admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti vineri, 12 aprilie, şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare...
#Serban Nicolae partizanii anticomunisti, #Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista , #stiri Serban Nicolae