Serban Nicolae a fost dat jos de la conducerea Comisiei Juridice, Bacalbasa a fost suspendat din partid - UPDATE

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 14:58
11746 citiri
Serban Nicolae a fost dat jos de la conducerea Comisiei Juridice, Bacalbasa a fost suspendat din partid - UPDATE
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat, inlocuindu-l pe Serban Nicolae (foto), au decis membrii CExN PSD, reuniti in sedinta. In plus, Mihai Fifor va prelua sefia Grupului PSD din Senat, iar deputatul Nicolae Bacalbasa, care, in timpul unui discurs sustinut in fata plenului comun al Parlamentului a folosit gesturi si cuvinte obscene, triviale, a fost suspendat pentru sase luni din PSD.

Informatiile au aparut initial pe surse si apoi au fost confirmate de liderul PSD Liviu Dragnea.

"Serban Nicolae a mers acolo sustinut politic de partid si a adoptat, si a propus, si a convins si colegii sa sustina niste amendamente pe care paridul nu le sustine", a spus Dragnea.

Despre Nicolae Bacalbasa, liderul PSD a spus ca spera ca in cele sase luni sa inteleaga unde a gresit.

"Propunerea a fost - si apoi a fost aprobata - sa fie suspendat 6 luni din partid. Asta nu inseamna ca noi nu permitem colegilor nostri sa intre in dezbateri, sa critice sau sa raspunda la atacuri care ies din zona civilizatiei, dar nu putem fi de acord cu tipul de interventie de la tribuna intr-un mod necivilizat si obscen. PSD e un partid civilizat. (...)

Nu acceptam ca si partid astfel de atitudine necivilizata, gesturi obsecene, cuvinte care nu pot caracteriza un partid ca PSD. Sper ca Bacalbasa sa inteleaga in aceste 6 luni ca nu poate continua asa. Daca nu va intelege ca trebuie sa intre in modul in care comunica PSD, o sa adoptam alta masura", a spus Dragnea.

Cine sunt inlocuitorii lui Serban Nicolae

Robert Cazanciuc a fost ministru al Justitiei in Cabinetul Ponta, iar Mihai Fifor este presedintele Consiliului National al PSD si a fost luat in calcul pentru propunerea de premier, dupa alegerile din decembrie 2016, informeaza Mediafax.

Sedinta in PSD dupa nemultumirile lui Dragnea

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD s-a reunit, miercuri, la Bucuresti, la cererea liderului Liviu Dragnea, pentru a decide daca si in ce mod vor fi sanctionati senatorul Serban Nicolae si deputatul Nicolae Bacalbasa, dar si pentru a valida candidaturi la alegerile partiale din 11 iunie.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a venit la sedinta insotit de senatorul PSD Mihai Fifor si de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Dragnea le-a spus jurnalistilor, inainte de a intra in sala de sedinta, ca isi mentine declaratiile anterioare potrivit carora Serban Nicolae trebuie sanctionat.

Dragnea a declarat public ca este "nemultumit" de modul in care Serban Nicolae a gestionat lucrarile Comisiei juridice din Senat in ceea ce priveste Legea gratierii, in conditiile in care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, gratierea faptelor de coruptie, desi atat el, cat si premierul Grindeanu au avut declaratii publice prin care s-au pozitionat impotriva acestei propuneri.

"Nemultumirea" lui Dragnea ar avea la baza faptul ca Serban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridica informatii gresite despre decizia politica a partidului.

Serban Nicolae a venit la sedinta CExN, insa a evitat sa faca declaratii presei.

In ceea ce-l priveste pe deputatul Bacalbasa, cel care a folosit un limbaj si gesturi nepotrivite in Parlament, marti, acesta a fost suspendat din PSD pe o perioada de sase luni, arata Adevarul.

Dragnea declarase public, anterior deciziei, ca CExN va lua in discutie aceasta "speta", mai ales ca Bacalbasa nu este la prima "iesire" de acest gen, desi a vorbit personal cu acesta si i-a solicitat sa se abtina.

Citeste si despre un alt deputat suspendat, Catalin Radulescu, care a devenit notoriu in urma declaratiilor sale publice privind posesia unei mitraliere AKM.

Pe de alta parte, tot in sedinta de miercuri, CExN al PSD va discuta si despre candidaturile pe care social-democratii le vor sustine la alegerile partiale din 11 iunie.

Citește și:
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Un proiect de lege care modifică modalitatea în care sunt aleși primarii și parlamentarii a fost depus în Parlament. Inițiatiatorii susțin că în România legea le permite prădătorilor...
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că vineri, 7 octombrie, a ajuns în gara închiriată din Motru primul tren cu cărbune. ”Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune...