Liderii PSD, convocati in sedinta Comitetului Executiv. Serban Nicolae ar putea fi schimbat de la sefia Comisiei juridice

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 07:10
3642 citiri
Liderii PSD, convocati in sedinta Comitetului Executiv. Serban Nicolae ar putea fi schimbat de la sefia Comisiei juridice
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PSD se reunesc, miercuri, la Palatul Parlamentului, in sedinta Comitetului Executiv National. Principalul punct de pe ordinea de zi este sanctionarea presedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Serban Nicolae, in urma pozitiei acestuia cu privire la gratierea faptelor de coruptie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, ca in CExN va propune sanctiuni pentru presedintele Comisiei juridice, senatorul Serban Nicolae, iar daca va constata ca nu mai are autoritate in partid, va pleca sa se apuce de pescuit "in mod profesionist".

"Daca nu mai am autoritate in partid, o sa vad, o sa plec si o sa ma apuc de pescuit in mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente sa nu fie adoptate. Vreau sa discutam transparent in Comitetul Executiv asta, ca li s-a spus ca e in regula cu acel amendament. Cand au vazut pozitia mea si-au dat seama ca de fapt nu era informatie corecta", a precizat liderul PSD.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru News.ro ca Liviu Dragnea doreste schimbarea lui Serban Nicolae de la sefia Comisiei juridice, dupa ce acesta nu a tinut cont de opiniile sale cu privire la gratierea faptelor de coruptie, fapt ce a generat proteste de strada.

Sursele News.ro au precizat ca exista mai multi social-democrati care sunt nemultumiti de activitatea lui Serban Nicolae, motiv pentru care, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice.

Printre numele vehiculate in PSD sa preia sefia Comisiei juridice a Senatului se afla si cel al lui Robert Cazanciuc, unul din cei cinci social-democrati din comisie.

Si deputatul Nicolae Bacalbasa ar putea fi sanctionat

Un alt punct de pe ordinea de zi a CExN il constituie atitudinea deputatului PSD Nicolae Bacalbasa care, in cadrul sedintei plenului reunit de marti, a lansat un atac dur la adresa opozitiei, el spunand despre o colega parlamentar caruia nu i-a rostit numele ca face fractura "daca mai da cu labele", afirmatia sa fiind urmata de gesturi obscene.

Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a reactionat in urma iesirii deputatului social-democrat, spunand ca va reprezenta subiect de discutie in cadrul CExN, in conditiile in care nu este in regula sa existe astfel de iesiri obscene in Parlament, unde parlamentarii "nu sunt pe persoana fizica".

"Da, nu este prima data, l-am rugat personal, este un om pe care il respect pentru tot ceea ce a facut si pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal sa nu mai aiba astfel de iesiri, pentru ca acolo nu suntem pe persoana fizica", a afirmat presedintele social-democratilor.

Chestionat daca Nicolae Bacalbasa va fi sanctionat, liderul PSD a spus ca aceasta chestiune va fi stabilita in CExN. "Nu stiu, vom discuta, dar nu este in regula, adica nu este prima data si nu e-n regula. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din tara, nu numai membrii de partid, ci si oameni care ne sustin si nu e in regula. De ce trebuie sa dam noi tot felul de astfel de ocazii?", a conchis Liviu Dragnea.

Liderii social-democrati vor mai discuta si despre alegerile locale partiale din 11 iunie, care constituie un subiect "important" pentru partid.

Eveniment Quarterly Report

Oamenii lui George Simion, acuzați că au venit cu ”discursul urii” la deschiderea anului universitar de la SNSPA FOTO
Oamenii lui George Simion, acuzați că au venit cu ”discursul urii” la deschiderea anului universitar de la SNSPA FOTO
Liga Studenţilor din SNSPA a acuzat luni, 2 octombrie, partidul AUR de propagandă politică la deschiderea anului universitar, reclamând faptul că reprezentanţi ai formaţiunii politice au...
Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de luni, 2 octombrie, a guvernului, că Executivul va adopta joi ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie...
#Serban Nicolae schimbat Comisia Juridica, #Nicolae Bacalbasa sanctionat , #stiri Serban Nicolae