Senatorul Serban Nicolae, evacuat dintr-un apartament al RA-APPS (Video)

Luni, 14 Martie 2016, ora 22:25
7370 citiri
Senatorul Serban Nicolae, evacuat dintr-un apartament al RA-APPS (Video)
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Tribunalul Bucuresti a decis, definitiv, ca senatorul PSD Serban Nicolae trebuie sa paraseasca apartamentul RA-APPS de peste 150 de metri patrati din strada Mihai Eminescu, pentru care a platit o chirie de 400 de lei pe luna.

Totodata, trebuie sa plateasca regiei 25.380 de euro pentru folosirea locuintei fara titlu in perioada mai - noiembrie 2008, informeaza News.ro.

"Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 25.380 de euro, in echivalent in lei la data platii, reprezentand contravaloarea folosintei fara titlu a imobilului pentru perioada mai 2008 - 9.11.2008, precum si sa plateasca reclamantei suma de 522,56 lei, reprezentand dobanda legala aferenta sumei anterior mentionate, pentru perioada 24.10.2008 - 09.11.2008", potrivit deciziei postate pe portalul instantelor de judecata.

Decizia tribunalului vine dupa ce, in septembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a decis rejudecarea cazului.

Initial, in 2011, Judecatoria Sectorului 2 a decis evacuarea din apartamentul de pe strada Mihai Eminescu din Capitala a lui Serban Nicolae si l-au obligat sa plateasca 111.949 de euro. Hotararea a fost atacata la tribunal de Nicolae.

In 2013, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis sa reduca pretentiile RA-APPS, obligandu-l pe senator sa plateasca 45.000 de lei, contravaloarea chiriei pentru aproape doi ani. Nemultumit si de acest rezultat, politicianul a atacat decizia la Curtea de Apel, instanta care a decis rejudecarea cauzei.

Intors la tribunal, doarul a fost rejudecat si, dupa un an si jumatate, instanta a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae si obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.

Consilier al lui Ion Iliescu intre 2001 si 2004, Nicolae a primit un apartament din partea RA-APPS pe motiv ca lucra pentru Administratia Prezidentiala. Dupa ce a pierdut postul si nu a mai fost ales in Parlament, Nicolae nu a eliberat locuinta, desi nu mai avea dreptul legal sa locuiasca acolo.

In 2010 a fost dat in judecata de regie deoarece a refuzat sa plateasca chiria, majorata de RA-APPS la aproape 4.000 de euro. Pana la majorarea chiriilor, pentru apartamentul in suprafata de 154 de metri patrati, Nicolae platea o chirie de 400 de lei pe luna.

In februarie 2013, cabinetul Ponta dadea publicitatii o lista a chiriasilor-persoane fizice cu datorii catre RA-APPS. Conform acestei liste, in acel moment Serban Nicolae datora regiei de stat 460.020 de lei.

Serban Nicolae a refuzat sa paraseasca apartamentul de pe strada Mihai Eminescu, desi, potrivit ultimei declaratii de avere, are o casa de 381 de metri patrati in Voluntari, Ilfov. Acesta mai detine doua terenuri in Tunari si Voluntari, bijuterii de 25.000 de euro, si a dat imprumuturi de 260.000 de lei propriilor firme si de 13.500 de lei unei persoane fizice. Conform aceluiasi document, Nicolae este dator cu 245.000 de euro la doua persoane fizice, bani pe care trebuie sa-i restituie pana in 2022.

Anul trecut, Nicolae a castigat 58.000 de lei indemnizatia de senator si 50.000 de lei onorarii avocatiale si din insolventa.

In 2013, senatorul se regasea pe lista de la Senat a parlamentarilor care au solicitat bani pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, in cuantum de 101,5 lei pe noapte.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, Nicolae nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere fata de decizia instantei.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Serban Nicolae apartament RAAPPS, #Serban Nicolae evacuat apartament , #stiri Serban Nicolae