Serban Nicolae a pierdut definitiv procesul cu RA-APPS: Evacuat si bun de plata

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 19:37
14178 citiri
Serban Nicolae a pierdut definitiv procesul cu RA-APPS: Evacuat si bun de plata
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Curtea de Apel Bucuresti a decis, irevocabil, ca senatorul PSD Serban Nicolae trebuie sa paraseasca apartamentul RA-APPS pentru care a platit o chirie de 400 de lei pe luna si sa plateasca regiei 25.380 de euro, pentru folosirea locuintei fara drept in perioada mai - noiembrie 2008.

Recursurile senatorului PSD au fost respinse, ca fiind nefondate, iar decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, arata Adevarul.

Anterior, Tribunalul Bucuresti decisese, in martie 2016, ca senatorul PSD trebuie sa paraseasca apartamentul RA-APPS de peste 150 de metri patrati din strada Mihai Eminescu.

Decizia tribunalului venise dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, in septembrie 2014, rejudecarea cazului.

Proces deschis in 2010

Initial, in 2011, Judecatoria Sectorului 2 a decis evacuarea lui Serban Nicolae din apartament, obligandu-l sa plateasca 111.949 de euro. Hotararea a fost atacata la tribunal.

In 2013, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis sa reduca pretentiile RA-APPS, obligandu-l pe senator sa plateasca 45.000 de lei, contravaloarea chiriei pentru aproape doi ani. Nemultumit si de acest rezultat, Nicolae a atacat decizia la Curtea de Apel, instanta care a decis rejudecarea cauzei. Dosarul a fost rejudecat si, dupa un an si jumatate, instanta a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae si obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.

A locuit ilegal in apartament

Consilier al lui Ion Iliescu intre 2001 si 2004, Nicolae a primit un apartament din partea RA-APPS pe motiv ca lucra pentru Administratia Prezidentiala. Dupa ce a pierdut postul si nu a mai fost ales in Parlament, Nicolae nu a eliberat locuinta, desi nu mai avea dreptul legal sa stea acolo.

In 2010 a fost dat in judecata de regie, deoarece a refuzat sa plateasca chiria, majorata de RA-APPS la aproape 4.000 de euro.

In februarie 2013, Cabinetul Ponta dadea publicitatii o lista a chiriasilor-persoane fizice cu datorii catre RA-APPS. Conform acestei liste, in acel moment Serban Nicolae datora regiei de stat 460.020 de lei.

Serban Nicolae a refuzat sa paraseasca apartamentul, desi, potrivit ultimei declaratii de avere, are o casa de 381 de metri patrati in Voluntari, Ilfov. Acesta mai detine doua terenuri in Tunari si Voluntari, bijuterii de 25.000 de euro si a dat imprumuturi de 260.000 de lei propriilor firme si de 13.500 de lei unei persoane fizice.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Serban Nicolae evacuat apartament RAAPPS, #Serban Nicolae dator RAAPPS, #Serban Nicolae locuit ilegal RAAPPS , #stiri Serban Nicolae