Suparat ca se tot amana legile Justitiei, Serban Nicolae acuza o tendinta asimptotica catre perfectiunea normativa

Marti, 02 Mai 2017, ora 12:46
4596 citiri
Suparat ca se tot amana legile Justitiei, Serban Nicolae acuza o tendinta asimptotica catre perfectiunea normativa
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Serban Nicolae, i-a ironizat, marti, pe reprezentantii Ministerului Justitiei.

Senatorul a spus ca exista "o tendinta asimptotica (sic!) catre perfectiunea normativa", dupa ce secretarul de stat Mariana Mot a cerut o amanare a dezbaterilor modificarilor aduse legilor Justitiei.

Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Senat figurau mai multe propuneri pentru modificarea legilor Justitiei, dar si cea a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind excluderea presedintelui Romaniei si a ministrului Justitiei din procedura de numire a mai multor functii-cheie din Justitie.

Aceste puncte de pe ordinea de zi au fost amanate, la solicitarea Marianei Mot, care a afirmat ca au fost primite la minister mai multe propuneri, inclusiv de la ICCJ si CSM, pe marginea modificarii legilor Justitiei.

"Doamna secretar de stat, am rugamintea, totusi, poate ajung si la Parlament propunerile asa cum sunt facute, ca sa avem o imagine asupra a ceea ce se poate si asupra a ceea ce nu se poate lua in discutie", a replicat Serban Nicolae.

Mariana Mot a precizat ca propunerile venite de la CSM si ICCJ, inaintate Ministerului Justitiei, sunt in curs de analiza, urmand ca proiectul privind modificarea legilor Justitiei sa fie elaborat in cel mai scurt termen.

"Eu inteleg, la Directia de elaborare acte normative exista o tendinta asimptotica catre perfectiunea normativa, dar aceste analize si paraanalize si supraanalize se prelungesc extraordinar de mult. V-as ruga sa transmiteti si domnului ministru si Directiei elaborare acte normative, altminteri recunoscuta pentru eficienta si pentru niste acte normative care au fost bine primite la Curtea Constitutionala cu exceptii de admitere, sa se grabeasca.

Asa cum am mai spus-o, la modul cel mai serios, nu putem spune societatii sa stea pe loc pentru ca la Directia respectiva se analizeaza", a spus presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Reprezentantul MJ a precizat ca proiectul inaintat, vineri, de ICCJ are peste 160 de pagini, iar cel inaintat de CSM are "un numar semnificativ de pagini".

"Da, e un lucru bun. Inseamna ca la ICCJ e o descarcare de activitate de sala de judecata destul de mare. Au avut timp sa faca o suta si ceva de pagini, nu stiu daca legile cu totul au atatea pagini, dar pe mine ma intereseaza Directia din MJ deocamdata", a conchis Serban Nicolae.

Dezbaterea propunerilor de modificare a legilor Justitiei, aflate pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Senat, a fost amanata pentru sedinta din 9 mai.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Serban Nicolae Comisie juridica, #modificari lege justitie, #comisie juridica Senat , #stiri Serban Nicolae
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
destept om ! Serban Nicolae cred ca e cel care a scris tratatul
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5