Emilia Șercan, replică veninoasă pentru Klaus Iohannis: "Scriu o nouă plângere penală pentru că deja nu mai am răbdare"

Marti, 05 Iulie 2022, ora 20:13
78776 citiri
Emilia Șercan, replică veninoasă pentru Klaus Iohannis: "Scriu o nouă plângere penală pentru că deja nu mai am răbdare"
Emilia Șercan i s-a adresat lui Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook FOTO tolo.ro

Emilia Șercan i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis care a vorbit despre cazul de kompromat care o vizează pe jurnalista de investigații.

În cadrul conferinței de presă susținute marți, 5 iulie, șeful statului a fost întrebat și despre cazul grav de abuz în serviciu care vizează șefi din Poliția Română și din Ministerul De Interne.

Trei motive pentru care poziția vagă a lui Klaus Iohannis în "cazul Șercan" este mai scandaloasă decât pare la prima vedere

"Înțeleg că a fost o conferință de presă susținută de președintele Klaus Iohannis în timpul căreia a fost întrebat și despre cazul meu referitor la kompromat și la mușamalizarea acestuia (le mulțumesc colegilor care l-au întrebat).

Și mai înțeleg că președintele a răspuns așa: „Câteodată durează luni sau ani, trebuie să avem răbdare ca autoritățile să-și facă treaba și dacă cineva a greșit să plătească”.

Ei bine, eu nu m-am uitat la transmisiunea conferinței de presă pentru că tocmai scriu o nouă plângere penală pentru că deja nu mai am răbdare și în niciun caz nu o să am răbdare ANI DE ZILE ca autoritățile să își facă treaba, dacă și-o vor face.

Uite, îi transmit public președintelui, dacă nu știe deja, că acea captură de ecran scursă din Poliția Română pe site-ul unui infractor condamnat definitiv a ajuns anterior la 7 șefi din Poliția Română. La 7 mahări mari, cu funcții și grade!

Am făcut până acum două cereri la procurorul de caz prin care am solicitat să fie obținute de la operatorii de telecomunicații datele mobile ale celor 7 mahări, însă procurorul de caz mi le-a refuzat.

Cum să am răbdare ca autoritățile statului să își facă treaba când acele probe mai pot fi obținute doar în următoarele câteva săptămâni pentru că imediat expiră termenul de șase luni cât pot fi legal conservate, iar apoi îmi va ridica procurorul din umeri și îmi va zice "știți, nu le mai putem cere că a trecut termenul legal".

Și, uite, pun aici și justificarea procurorului prin care mi-a respins cererile, să o citească domnul președinte și să ne spună mai apoi cum e cu răbdarea:

„Măsura NU este proporțională cu restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor menționate mai sus, întrucât prin obținerea unor astfel de informații s-ar aduce atingere vieții profesionale a făptuitorilor, în condițiile în care aceștia dețin sau au deținut funcții înalte în ierarhia Poliției Române”.

Da, acest pasaj este redactat de un procuror, care folosește termenul „făptuitor” și care spune că „prin obținerea unor astfel de informații s-ar aduce atingere vieții profesionale a făptuitorilor, în condițiile în care aceștia dețin sau au deținut funcții înalte în ierarhia Poliției Române”.

Deci nu contează că poate unul dintre ei este cel care scurs captura de ecran și poate chiar e "făptuitor", nu contează aflarea adevărului, ci contează că respectivii au funcții și că li s-ar aduce atingere vieții profesionale.

Seamănă această justificare, oarecum, cu cea a judecătoarei Ionela Tudor, cea care a suspendat înregistrarea sesizărilor de plagiat depuse pe numele premierului Nicolae Ciucă, care a scris în motivare că „România are nevoie de stabilitate”, iar chestiunea plagiatului premierului „ar putea servi intereselor adversarilor politici ai acestuia”?

Deci eu nu am răbdare ANI DE ZILE, domnule președinte, ca autoritățile să-și facă treaba! Nu am!", a scris Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primul tur al alegerilor prezidențiale va fi organizat pe 1 sau pe 15 septembrie, iar al doilea după două săptămâni SURSE
Primul tur al alegerilor prezidențiale va fi organizat pe 1 sau pe 15 septembrie, iar al doilea după două săptămâni SURSE
Coaliția de guvernare se întâlnește marți, 27 februarie, la ora 16.00, pentru noi discuții privind calendarul alegerilor. Liderii PNL și PSD spun că țin cont atât de începerea anului...
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la o bancă de ţesut în interiorul Spitalului Colentina şi a menţionat că aceasta ar putea fi gata la sfârşitul...
#sercan iohannis, #kompromat sercan, #investigatie caz sercan , #investigatii