Serena Williams, la 40 de ani! Antrenorul tenismenei, despre urmașa americancei: ”Vom vedea ce e în stare Emma Răducanu”

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 21:44
12644 citiri
Serena Williams, la 40 de ani! Antrenorul tenismenei, despre urmașa americancei: ”Vom vedea ce e în stare Emma Răducanu”
Serena Williams

Serena Williams, care împlineşte duminică 40 de ani, ''a schimbat tenisul'', ''a deschis porţile'' acestui sport, ''a inventat intimidarea'', a adus businessul, a declarat pentru AFP antrenorul său, Patrick Mouratoglou, care a explicat de ce americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, conform agerpres.ro.

"A schimbat tenisul! A adus o dimensiune atletică ce nu exista deloc, a deschis porţile, împreună cu sora sa Venus, unei întregi generaţii de jucătoare fiindcă era un sport pentru albi. A inventat intimidarea în tenis fiindcă are o prezenţă care face ca celorlalte să le fie frică de ea. Multă vreme, a fost impresionant. Ea a adus businessul în tenisul feminin. Înainte de ea, businessul era foarte mic, iar cu ea a devenit uriaş, fiindcă are o asemenea aură, a devenit un asemenea obiect de marketing, încât pentru jucătoare sunt posibile contractele uriaşe", a afirmat Mouratoglou.

El a precizat că Serena Williams se gândeşte în continuare să egaleze recordul de 24 de turnee de Mare Şlem, deţinut de australianca Margaret Court.

Întrebat dacă americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, francezul a declarat: "Margaret Court juca într-o perioadă când trei sferturi din oameni nici măcar nu veneau în Australia, când tenisul era un sport amator, când pe tablou erau şaisprezece jucătoare... Tenisul a intrat în era profesionistă, a apărut o competiţie fenomenală, în lume există un număr incredibil de jucători şi jucătoare, aşa că în competiţie există o emulaţie uriaşă, acum sunt mulţi, foarte mulţi bani. Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de Margaret Court, dar e o altă epocă. Da, ar fi mai bine ca Serena să-i doboare recordul, însă, chiar dacă nu o va face, va fi cea mai mare jucătoare din toate timpurile!"

Mouratoglou a vorbit despre cea mai mare calitate a jucătoarei sale: "Gândeşte ca o campioană. Se proiectează mereu în viitor, asupra unor obiective. Nu se gândeşte niciodată la trecut. Are un nivel de exigenţă absolut uriaş, o combativitate extraordinară, o capacitate de a schimba lumea, de a face lucruri imposibile. Toate acestea sunt calităţi mentale, dar un campion este în primul rând ceva ce ţine de minte".

Întrebat dacă ea are un echivalent în circuit, antrenorul a răspuns: "Astăzi, nu. Dar se poate spune că Novak (Djokovic) se apropie."

La întrebarea dacă Serena are o urmaşă. Mouratoglou a răspuns: "Deocamdată, n-a apărut niciuna. Vom vedea ce e în stare să facă tânăra Emma Răducanu. Ea m-a impresionat cu adevărat. Dar necazurile mari încep acum".

Surpriză de proporții! Cine o antrenează pe Simona Halep la Miami FOTO
Surpriză de proporții! Cine o antrenează pe Simona Halep la Miami FOTO
Simona Halep o va înfrunta azi, pe spaniola Paula Badosa, locul 73 WTA, în primul tur al Miami Open. Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000, este primul pentru Halep după ce românca a...
Destinație neașteptată pentru Dan Alexa. Va antrena la Arsenal, dar în liga a doua!
Destinație neașteptată pentru Dan Alexa. Va antrena la Arsenal, dar în liga a doua!
Dan Alexa a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal de ligă secundă Arsenal Tunari, a anunţat Clubul Sportiv Tunari pe pagina sa de Facebook. Ştefan...
#Serena Williams, #Patrick Mouratoglou, #antrenor, #Emma Raducanu , #stiri Serena Williams