Serena Williams si Natalie Portman investesc intr-o echipa de fotbal feminin

Marti, 21 Iulie 2020, ora 22:10
2185 citiri
Serena Williams si Natalie Portman investesc intr-o echipa de fotbal feminin
Serena Williams. Foto: Hepta.ro

Un grup din care fac parte, printre altii, jucatoarea de tenis Serena Williams si actrita Natalie Portman va finanta o noua echipa feminina de fotbal, cu sediul in Los Angeles, care va evolua in sezonul 2022 al Ligii Nationale nord-americane, informeaza BBC.

Numele echipei si terenul propriu nu sunt stabilite inca, dar grupul de proprietari se numeste Angel City. In prezent, in NWSL nu exista o echipa cu sediul in California.

Comisarul NWSL, Lisa Baird, spune ca liga a cautat de mult timp o echipa cu sediul la Los Angeles, unde exista deja un interes "masiv" pentru fotbalul feminin.

Sotul Serenei Williams, Alexis Ohanian, co-fondator al companiei de tehnologie Reddit, face parte din grupul de proprietari. Fiica cuplului, Olympia, in varsta de doi ani, este si ea pe lista investitotilor. In acest grup mai figureaza 14 foste jucatoare ale echipei nationale americane, actritele Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain si America Ferrera, dar si investitori din sectoarele tehnologiei si mass-media.

"Astazi facem un pas emotionant prin anuntarea primei echipe finantate si conduse in proportie majoritara de femei. Sunt incantata de oportunitatea de a fi partener cu acest grup incredibil de oameni pentru a aduce o echipa profesionista de fotbal feminin in Los Angeles. Impreuna ne propunem nu doar sa construim o echipa castigatoare pe teren, ci si sa dezvoltam o baza de fani loiali si pasionati. Speram, de asemenea, sa avem un impact substantial asupra comunitatii noastre, angajandu-ne sa extindem accesul la sport pentru tinerii din Los Angeles prin relatia noastra cu Fundatia LA84. Sportul este o modalitate vesela de a reuni oamenii si asta are puterea de a face schimbari tangibile pentru sportive, atat in comunitatea noastra, cat si in sfera profesionala", a declarat Natalie Portman, intr-un comunicat NWSL.

Citește și:
Și fotbal, și handbal. Rapid vine cu o inovație pe stadionul Giulești, în acest weekend
Și fotbal, și handbal. Rapid vine cu o inovație pe stadionul Giulești, în acest weekend
Rapid aduce o inovație în peisajul sportiv din România, cu o experiență nouă care va avea loc pe stadionul Giulești. Astfel, meciul decisiv de handbal feminin al rapidistelor cu Metz,...
Decizie importantă luată de FIFA în privința cazurilor de agresiune sexuală din fotbal
Decizie importantă luată de FIFA în privința cazurilor de agresiune sexuală din fotbal
FIFA a decis că sunt imprescriptibile procedurile disciplinare pentru cazurile de agresiune sau hărţuire sexuală, a căror prescripţie era stabilită anterior la 10 ani, conform noii versiuni...