Serena Williams si Natalie Portman investesc intr-o echipa de fotbal feminin

Marti, 21 Iulie 2020, ora 22:10
2262 citiri
Serena Williams si Natalie Portman investesc intr-o echipa de fotbal feminin
Serena Williams. Foto: Hepta.ro

Un grup din care fac parte, printre altii, jucatoarea de tenis Serena Williams si actrita Natalie Portman va finanta o noua echipa feminina de fotbal, cu sediul in Los Angeles, care va evolua in sezonul 2022 al Ligii Nationale nord-americane, informeaza BBC.

Numele echipei si terenul propriu nu sunt stabilite inca, dar grupul de proprietari se numeste Angel City. In prezent, in NWSL nu exista o echipa cu sediul in California.

Comisarul NWSL, Lisa Baird, spune ca liga a cautat de mult timp o echipa cu sediul la Los Angeles, unde exista deja un interes "masiv" pentru fotbalul feminin.

Sotul Serenei Williams, Alexis Ohanian, co-fondator al companiei de tehnologie Reddit, face parte din grupul de proprietari. Fiica cuplului, Olympia, in varsta de doi ani, este si ea pe lista investitotilor. In acest grup mai figureaza 14 foste jucatoare ale echipei nationale americane, actritele Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain si America Ferrera, dar si investitori din sectoarele tehnologiei si mass-media.

"Astazi facem un pas emotionant prin anuntarea primei echipe finantate si conduse in proportie majoritara de femei. Sunt incantata de oportunitatea de a fi partener cu acest grup incredibil de oameni pentru a aduce o echipa profesionista de fotbal feminin in Los Angeles. Impreuna ne propunem nu doar sa construim o echipa castigatoare pe teren, ci si sa dezvoltam o baza de fani loiali si pasionati. Speram, de asemenea, sa avem un impact substantial asupra comunitatii noastre, angajandu-ne sa extindem accesul la sport pentru tinerii din Los Angeles prin relatia noastra cu Fundatia LA84. Sportul este o modalitate vesela de a reuni oamenii si asta are puterea de a face schimbari tangibile pentru sportive, atat in comunitatea noastra, cat si in sfera profesionala", a declarat Natalie Portman, intr-un comunicat NWSL.

Emmanuel Macron se face fotbalist. Președintele Franței joacă într-un meci caritabil
Emmanuel Macron se face fotbalist. Președintele Franței joacă într-un meci caritabil
Pentru câteva ore, Emmanuel Macron va da costumul de președinte pe echipamentul de fotbalist, anunță Le Figaro. Preşedintele Franţei este aşteptat miercuri, 24 aprilie, la Plaisir, în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Serena, #williams, #fotbal, #investitie, #nwsl , #stiri Serena Williams