Reactia jucatoarei care a eliminat-o pe Serena Williams de la US Open

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 10:35
48302 citiri
Reactia jucatoarei care a eliminat-o pe Serena Williams de la US Open
Foto: Hepta.ro

Tanara jucatoare din Cehia Karolina Pliskova, care a furnizat una dintre marile surprize ale anului in tenis, eliminarea Serenei Williams in semifinalele US Open, a vorbit despre acest moment, cel mai bun al carierei sale.

Pliskova, in varsta de 24 de ani, o eliminase in optimi pe sora mai mare a Serenei, Venus Williams.

"As putea spune ca si jocul a fost similar cu cel al lui Venus, asa incat am stiut ca va fi asemanator meciului pe care l-am jucat impotriva ei, si acelasi serviciu, aceeasi viteza. Evident ca, Serena fiind numarul 1, Venus este putin in urma sa. Cu siguranta joaca un pic mai bine.

Ma asteptam la un meci greu, dar stiam ca pot castiga. Este intotdeauna greu sa bati pe cineva care este numarul 1 mondial. Nu renunta niciodata. Chiar si daca pierde, fara sa joace la capacitate maxima, este mereu greu sa o invingi.

A fost putin mai greu sa joc cu Venus, pentru ca a servit mult mai bine decat a facut-o Serena in seara asta. Chiar si jocul meu cred ca a fost un pic mai bun impotriva lui Venus, insa nu stiu ce va spune antrenorul meu si ce va spunea toata lumea. Evident, am invins numarul 1 mondial si toti vor spune ca a fost o victorie uimitoare in seara asta. Insa ambele meciuri au fost foarte bune", a spus cehoaica, citata de site-ul US Open.

"Sunt foarte bucuroasa pentru aceste doua victorii, sa le inving pe ambele surori intr-un turneu la New York. Pentru public, probabil nu este cel mai bine ca le-am invins pe amandoua in tara lor, insa pentru mine este ceva cu adevarat special", a adaugat Pliskova.

Aceasta va juca finala cu Angelique Kerber si se asteapta ca germanca sa vrea sa-si ia revansa dupa ce a pierdut finala de la Cincinnati in favoarea cehoaicei.

Karolina Pliskova a comentat si faptul ca a ajuns pentru prima oara in cariera intr-o finala de Grand Slam.

"A fost intotdeauna un vis - sa castig un titlu, sa ajung intr-o semifinala, intr-o finala. Este un rezultat mare pentru mine, sper sa nu ma opresc inca, mai este inca un pas de facut. Voi face orice pentru titlu.

Si chiar daca nu il voi castiga, este un mare rezultat. Sunt foarte fericita sa fiu aici si chiar sa am sansa sa joc in finala de aici. Nu se intampla prea des sa joci semifinala impotriva Serenei pe terenul central de la New York, nu se intampla des sa ajungi in finala de Grand Slam.

Sunt foarte emotionata sa fiu aici si sa fiu intr-o finala de Grand Slam pentru prima oara in viata", a mai spus Karolina.

Citeste si care a fost reactia Serenei Williams dupa eliminarea de la US Open

Aceasta pierduse singura intalnire directa cu Serena, iar acum va urca pana pe locul 6 mondial, cea mai buna pozitie din cariera, precedenta fiind a 7-a. Daca va castiga finala cu Kerber, va ajunge pe locul 5 mondial, devansand-o pe Simona Halep.

Pliskova face parte dintr-o generatie de exceptie a Cehiei, campioana de la Fed Cup in ultimii doi ani, urmand a juca finala si in acest an, cu Franta. Karolina a stat pana acum in umbra compatrioatelor Petra Kvitova, dubla castigatoare de Wimbledon, si Lucie Safarova, finalista anul trecut la Roland Garros.

Cel mai important titlu castigat de Pliskova este cel de la Cincinnati, din acest an, cand a invins-o in finala tocmai pe adversara din ultimul act de la US Open. De asemenea, la Dubai, in 2015, cehoaica a fost invinsa de Simona Halep in finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#reactie Pliskova eliminat Serena Williams, #Pliskova semifinale US Open, #Pliskova finala US Open, #Pliskova Kerber finala US Open, #Serena Williams invinsa Pliskova , #WTA