Serghei Lavrov cere lumii „să depună eforturi pentru protejarea legilor internaționale”: „Lumea evoluează într-un mod complicat”

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 09:49
3156 citiri
Serghei Lavrov cere lumii „să depună eforturi pentru protejarea legilor internaționale”: „Lumea evoluează într-un mod complicat”
Serghei Lavrov se află într-o vizită de lucru în Vietnam FOTO Hepta

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut tuturor părţilor din lume să depună eforturi pentru a proteja legile internaţionale, deoarece ”lumea evoluează într-un mod complicat”, relatează The Guardian.

Serghei Lavrov a făcut o serie de declaraţii în cadrul unei întâlniri cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son, miercuri, la Hanoi.

”Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relaţiile celor două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate”, a declarat Lavrov în cadrul întâlnirii, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoiul nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina.

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în momentul în care cele două naţiuni marchează cea de-a zecea aniversare a ”parteneriatului lor strategic cuprinzător”.

Şeful diplomaţiei ruse urmează să plece în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de Externe ai G20 în cursul acestei săptămâni.

#Serghei Lavrov, #Rusia, #Vietnam , #Stiri Serghei Lavrov