Lavrov spune că Rusia este gata să se întâlnească cu emisarul Vaticanului pentru pace în Ucraina

Vineri, 15 Septembrie 2023, ora 16:34
2409 citiri
Lavrov spune că Rusia este gata să se întâlnească cu emisarul Vaticanului pentru pace în Ucraina
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Twitter

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anunţat vineri, 15 septembrie, că Moscova aşteaptă o vizită a emisarului Vaticanului pentru pace în Ucraina şi este gata să se întâlnească cu el, informează Reuters.

Lavrov a spus în comentarii televizate: "Acum eforturile Vaticanului, al cărui trimis va veni din nou, continuă. Suntem gata să ne întâlnim cu toată lumea, gata să vorbim cu toată lumea".

Reprezentantul Vaticanului, cardinalul Matteo Zuppi, a fost în China săptămâna aceasta, ca parte a unui efort diplomatic pentru a facilita pacea în Ucraina. Lavrov nu a spus când este el aşteptat în Rusia.

Printre altele, agenţia oficială de presă rusă TASS îl citează vineri pe Lavrov declarând că "o adevărată conspiraţie şi încercări prin pseudo-diplomaţie apar în jurul subiectului aşa-ziselor negocieri pentru a întoarce totul cu susul în jos".

"Aşa cum au făcut-o la începutul evenimentelor ucrainene, care de mulţi ani au fost o prioritate pentru colegii noştri occidentali, în primul rând Statele Unite şi Marea Britanie. Ei au investit miliarde de dolari în opoziţia ucraineană, aducând-o la putere printr-o lovitură de stat sângeroasă neconstituţională", a adăugat Lavrov la o masă rotundă la Moscova dedicată reglementării crizei ucrainene.

Potrivit lui Lavrov, Federaţia Rusă este pregătită să răspundă tuturor iniţiativelor serioase pentru o reglementare ruso-ucraineană - această poziţie nu s-a schimbat. "Am declarat că vom răspunde la toate propunerile serioase şi aşa acţionăm", a spus el, citat de TASS.

"Mingea nu este în terenul Rusiei", a insistat şeful diplomaţiei ruse, citat vineri de agenţia de presă EFE.

"Toate mingile, care sunt deja multe, sunt în terenul regimului de la Kiev", a adăugat el, asigurând că Moscova va studia "toate propunerile serioase" pentru a găsi o soluţie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
După invazia Rusiei din Ucraina începută în urmă cu peste 780 de zile, statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i micșora capacitatea de război. Putin și-a pus...
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când...
#Serghei Lavrov, #ministru rus, #razboi Ucraina, #pace Ucraina , #Stiri Serghei Lavrov