Serghei Lavrov anunță că Vladimir Putin este pregătit de negocieri cu Occidentul. Condițiile puse de Kremlin

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 16:25
9690 citiri
Serghei Lavrov anunță că Vladimir Putin este pregătit de negocieri cu Occidentul. Condițiile puse de Kremlin
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei FOTO: captură Nexta Live

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat duminică, 30 octombrie, că Rusia este pregătită pentru negocieri dacă Occidentul, potrivit kyivindependent.com.

Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat, de asemenea, că Putin și președintele american Joe Biden ar putea "discuta despre garanțiile de securitate ale Rusiei", dar astfel de discuții ar necesita disponibilitatea SUA de a reveni la "starea din decembrie-ianuarie".

Peskov a spus că astfel de negocieri ar însemna discutarea acordurilor pe care Kremlinul le-a redactat în decembrie și le-a trimis către NATO și SUA. În documente, Moscova a cerut ca NATO să nu se extindă în continuare, inclusiv în Ucraina și în alte țări, precum și să renunțe la orice activitate militară pe teritoriul Ucrainei, al altor state din Europa de Est și din Asia Centrală.

Declarațiile oficialilor ruși vin înaintea summitului G-20 al celor mai mari economii ale lumii, care va avea loc în noiembrie pe insula indoneziană Bali, la care vor participa atât Biden, cât și Putin.

#Serghei Lavrov, #Vladimir Putin, #negocieri rusia, #razboi Ucraina , #Stiri Serghei Lavrov