Prins cu mata-n sac, Sergiu Andon mai umbla si cu cioara vopsita (Opinii)

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:10
7156 citiri
Prins cu mata-n sac, Sergiu Andon mai umbla si cu cioara vopsita (Opinii)

De la o vreme, evenimentele se suced cu o viteza incredibila. Prinderea lui Boldea, evadarea lui Frunzaverde, prigonirea lui Cristian Preda, stanga-mprejurul lui Piedone, pirueta balerinului Prigoana, toate vin cu o asemenea viteza pe capul telespectatorului, incat ne scapa printre degete savuroasa escapada anticoruptie a domnului Sergiu Andon.

24 aprilie 2008, zi cu trei ceasuri bune si unul rau

Se vede din capul locului ca ANI n-a fost de buna credinta. Altfel, nu-i cauta nod in papura deputatului Andon si nu-l prindea cu mata-n sac chiar in momentul cu pricina, cand ar fi putut sa-l caute in orice alt moment, atunci cand sacul e gol, iar pisica tocmai se distreaza pe acoperis, facand dragoste in doi cu vreun cotoi.

Ca sa inteleaga mai bine telespectatorii cum sta problema din punct de vedere juridic, domnul Andon a explicat la Antena 3, acolo unde este primit de obicei sa tot explice:

"ANI a facut o fotografie atunci, cum ai fotografia un flagrant delict de adulter. Fotografia, pentru nivelul zilei de 24 aprilie 2008, e valabila, dar este pentru ziua de atunci, e un punct din biografia mea, unii il vor considera negru, eu il consider alb si onorabil".

Un flagrant delict de adulter negru, dar alb si onorabil - iata o metafora in stil mare, ceva pe care niciun poet de la vechii greci, pana la Goethe, Schiller si chiar pana la Sergiu Andon n-a stiut sa si-l imagineze.

Adulterul nu-i adulter, daca dureaza numai o ora

Daca am inteles bine, un adulter fotografiat in ziua de 24 aprilie este un punct negru, dar poate fi socotit alb si onorabil daca fotograful facea poza la 23 aprilie cand persoana cu adulterul isi facea manichiura langa coafor, sau la 25 aprilie cand isi facea obisnuita sedinta de fitness.

Ghinionul celui prins cu cioara vopsita este ca momentul cu pricina a fost surprins exact in ziua cand, conform propriilor sale cuvinte, "am fost incompatibil in ziua de 24 aprilie 2008, timp de o ora, cat am asistat o persoana la sediul DNA".

In restul zilelor, orelor, minutelor si secundelor domnul deputat, imaculat ca Alba-ca Zapada, a fost perfect compatibil. I se pare cumva cuiva, ca ceva nu este in regula? Daca i se pare, imi voi permite luxul sa povestesc o scurta anecdota, la obiect:

Un hot de ceasuri este dus la tribunal. Magistratul il intreaba scurt: "Recunosti ca ai furat acest ceas de la acest domn?". Raspunsul este si mai scurt: "Nu". Replica magistratului: "dar, la dosar, exista decaratiile a noua martori care au vazut cand l-ai furat". Replica invinuitului: "slab argument! Eu pot sa aduc declaratiile a o suta de martori care n-au vazut cand l-am furat".

Torema lui Andon: hotul nu-i hot, daca n-a furat tot

Cu asemenea argument, orice hot de gaini poate cere achitarea, motivand ca, in curte, au mai ramas numeroase oratanii nefurate.

Intr-un moment asemanator, colegii domnului Adrian Severin l-au pedepsit sa stea pe banca de langa colegul Vadim. Domul Andon are marele avantaj ca se afla in greva parlamentara si poate sa stea unde-i place, chiar si pe banca din Gara de Nord - la clasa I, ca are dreptul.

As zice ca soarta lui Sergiu Andon e pecetluita, daca n-as sti cum l-a scapat el pe celebrul Voiculescu Felix, vinovat, dar aproape basma curata, cand cu Securitatea. Poate i-a venit si lui randul sa-l scoata pe Sergiu Andon vinovat, dar aproape fata mare, cand cu anticoruptia.

In fond, cui pe cui se scoate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sergiu Andon incompatibil ANI, #Sergiu Andon deputat incompatibil , #stiri Sergiu Andon