Medicii de la Elias: Sergiu Nicolaescu a facut stop cardiac si nu a reactionat la resuscitari

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 14:01
4609 citiri
Medicii de la Elias: Sergiu Nicolaescu a facut stop cardiac si nu a reactionat la resuscitari
Foto: Digi 24

Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineata, verdictul medicilor fiind stop cardiac fara raspuns la resuscitare, ca urmare a unei boli diverticulare diagnosticata inca din anul 2000, conform reprezentantilor Spitalului Elias din Capitala.

"Este o boala a varstnicului, un debut al stilului de viata european, occidental, se gaseste destul de frecvent in forma necomplicata. Timp de 12 ani a avut mai multe complicatii, ultima fiind in anul 2005. Este o inflamatie a unor zone la nivelul colonului.

Un pacient tanar ar fi fost incadrat cu usurinta la apendicita acuta, dar un varstnic ar fi fost incadrat intr-o zona de suspiciune pentru boala diverticulara. In cazul sau, boala era cunoscuta. In ceea ce priveste conduita, daca apendicita are aplicatii chirurgicale, diverticulita poate fi operata doar daca apar complicatii", a spus Adrian Miron, medic conferentiar la Spitalul Elias, in cadrul unei conferinte de presa.

A murit Sergiu Nicolaescu

Intrebati daca operatia suferita de Sergiu Nicolaescu la finalul anului trecut i-a afectat starea de sanatate, medicii au spus ca decizia de operare a fost luata pe fondul ameliorarii usoare a starii sale de sanatate si ca aceasta a fost realizata fara asumarea unor riscuri. "Am apelat la modul cel mai putin invaziv. Interventia a decurs fara niciun fel de incidente", au spus medicii.

De asemenea, medicii de la Spitalul Elias, clinica in care Sergiu Nicolaescu s-a tratat de la diagnosticarea bolii, din anul 2000, au negat informatiile potrivit carora Sergiu Nicolaescu ar fi facut septicemie.

Cu o saptamana inainte de internare, Sergiu Nicolaescu a cazut pe gheata, dar atunci nu a vrut sa se interneze, motiv pentru care a revenit la spital cu hipoproteinemie. Medicii spun ca actorul a stat acasa, nu a mancat, iar "incetinirea tranzitului intestinal a fost motivul pentru care a revenit la spital".

Medicii de la Spitalul Elias sustin ca toate aceste complicatii, impreuna cu varsta inaintata a actorului, au dus la decesul acestuia, in jurul orei 8:20, joi dimineata.

Actorul si regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineata, la ora 08.20, la varsta de 82 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Sergiu Nicolaescu stop cardiac, #Sergiu Nicolaescu peritonita, #Sergiu Nicolaescu diagnostic , #murit