Patriarhia Romana: Niciun preot ortodox nu a fost la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 16:05
3483 citiri
Patriarhia Romana: Niciun preot ortodox nu a fost la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu
Foto: Romania Tv

Patriarhia Romana a precizat, sambata, ca niciun preot ortodox nu s-a aflat la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

Sora regizorului a declarat, la Antena 3, ca la ceremonie a existat si un "paznic" din partea Patriarhiei, "ca nu cumva sa vina vreun preot si sa faca slujba".

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat - aplauze, contestari, amenintari cu moartea

Institutia religioasa a dezmintit informatia, printr-un comunicat remis Ziare.com.

"Niciun preot al Bisericii Romane Ortodoxe nu a fost prezent pentru a oficia o slujba religioasa la momentul incinerarii regretatului artist Sergiu Nicolaescu", au precizat reprezentantii Patriarhiei Romane.

Arderea trupului neinsufletit al cineastului a starnit revolte in randul clericilor.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au facut un apel la familia sa, reamintitnd ca oricare alta practica in afara de cea a inhumarii este necrestina.

Sergiu Nicolaescu, incinerat fara slujba. Biserica, dispusa sa plateasca pentru inmormantare

De asemenea, Arhiepiscopia Bucurestilor a precizat ca ar fi disupsa sa suporte o parte din cheltuielile de inmormantare.

"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina. In plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice", a spus parintele Constantin Stoica.

Cu toate acestea, familia a decis sa il incinereze, sambata, la Crematoriul Vitan Barzesti. Regizorul a avut parte de onoruri militare, iar sute de oameni l-au insotit pe ultimul drum.

Totusi, tristul eveniment a fost marcat si de unele incidente mici, cateva persoane strigand "Rusine!", ei fiind indignate de faptul ca Sergiu Nicolaescu nu a avut parte de o inmormantare crestina.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Patriarhie preot incinerare Sergiu Nicolaescu, #preot incinerare Sergiu Nicolaescu, #incinerare Sergiu Nicolaescu , #murit