Patriarhia Romana: Niciun preot ortodox nu a fost la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 16:05
3483 citiri
Patriarhia Romana: Niciun preot ortodox nu a fost la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu
Foto: Romania Tv

Patriarhia Romana a precizat, sambata, ca niciun preot ortodox nu s-a aflat la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

Sora regizorului a declarat, la Antena 3, ca la ceremonie a existat si un "paznic" din partea Patriarhiei, "ca nu cumva sa vina vreun preot si sa faca slujba".

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat - aplauze, contestari, amenintari cu moartea

Institutia religioasa a dezmintit informatia, printr-un comunicat remis Ziare.com.

"Niciun preot al Bisericii Romane Ortodoxe nu a fost prezent pentru a oficia o slujba religioasa la momentul incinerarii regretatului artist Sergiu Nicolaescu", au precizat reprezentantii Patriarhiei Romane.

Arderea trupului neinsufletit al cineastului a starnit revolte in randul clericilor.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au facut un apel la familia sa, reamintitnd ca oricare alta practica in afara de cea a inhumarii este necrestina.

Sergiu Nicolaescu, incinerat fara slujba. Biserica, dispusa sa plateasca pentru inmormantare

De asemenea, Arhiepiscopia Bucurestilor a precizat ca ar fi disupsa sa suporte o parte din cheltuielile de inmormantare.

"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina. In plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice", a spus parintele Constantin Stoica.

Cu toate acestea, familia a decis sa il incinereze, sambata, la Crematoriul Vitan Barzesti. Regizorul a avut parte de onoruri militare, iar sute de oameni l-au insotit pe ultimul drum.

Totusi, tristul eveniment a fost marcat si de unele incidente mici, cateva persoane strigand "Rusine!", ei fiind indignate de faptul ca Sergiu Nicolaescu nu a avut parte de o inmormantare crestina.

C.P.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Patriarhie preot incinerare Sergiu Nicolaescu, #preot incinerare Sergiu Nicolaescu, #incinerare Sergiu Nicolaescu , #murit