Ponta, dupa moartea lui Sergiu Nicolaescu: O stea a Romaniei s-a stins

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 13:25
2157 citiri
Ponta, dupa moartea lui Sergiu Nicolaescu: O stea a Romaniei s-a stins

Premierul Victor Ponta a transmis joi un mesaj de condoleante familiei lui Sergiu Nicolaescu, afirmand ca anul 2013 a debutat dureros cu decesul regizorului, o "stea a Romaniei", care lasa romanilor o adevarata si bogata zestre culturala.

"Anul 2013 a debutat intr-un mod cum nu se putea mai dureros. Vestea cutremuratoare a trecerii in nefiinta a uneia dintre cele mai mari valori a Romaniei, maestrul Sergiu Nicolaescu, marcheaza finalul trist al unui capitol din istoria noastra. Un capitol care s-a intins peste generatii, care a inchegat spiritual poporul roman si care a insemnat mult mai mult decat un indelung moment de aur al cinematografiei romanesti.

O valoare adevarata nu va putea fi niciodata marginita in limitele unui singur domeniu, influentele creatiei sale fiind imposibil de cuantificat. Stingerea din viata a maestrului Sergiu Nicolaescu va fi poate mai usor de indurat daca privim la ceea ce a lasat in urma sa. O stea a Romaniei s-a stins astazi, insa maestrul lasa in urma sa o adevarata zestre culturala romanilor, o bogatie care nu va putea fi data niciodata uitarii", arata primul-ministru in mesajul de condoleante remis Ziare.com.

Victor Ponta adauga ca Sergiu Nicolaescu a fost un om extraordinar, un cineast fara egal, dar si un coleg parlamentar de la care a avut mereu ceva de invatat.

A murit Sergiu Nicolaescu

Actorul si regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineata, la ora 08.20, la varsta de 82 de ani.

Informatia a fost confirmata printr-un comunicat de presa al Spitalului Elias, in care se afirma ca a fost vorba de "complicatii cardiace si pulmonare severe".

Sergiu Nicolaescu fusese internat la Spitalul de Urgenta Elias din data de 27 decembrie pentru o afectiune digestiva cronica. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o alta boala.

El a fost operat laparoscopic in data de 28 decembrie.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu a cazut in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, cateva coaste fiindu-i fisurate.

Miercuri, reprezentantii Spitalului Elias au anuntat ca regizorul Sergiu Nicolaescu ramane internat la terapie intensiva, evolutia postoperatorie fiind usor favorabila, in concordanta cu suferintele preexistente si cu varsta pacientului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Ponta coldoleante Sergiu Nicolaescu, #Guvern condoleante Sergiu Nicolaescu , #murit
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ai dreptate, Ponta! La voi, la PSD, aveti numai stele... Mai ales