Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu nu avea cancer

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 19:02
7228 citiri
Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu nu avea cancer
Foto: Arhiva

Sergiu Nicolaescu nu avea cancer, analiza "piesei excizate" este in lucru, iar actele medicale in cazul defunctului nu pot fi eliberate decat la cererea organelor juridice, precizeaza conducerea Spitalului Elias, in replica la afirmatiile aparute in presa privind suferintele regizorului.

"Referitor la diagnosticul intraoperator, putem afirma ca nu a fost vorba despre cancer sau ischemie mezenterica, ci apendicita acuta flegmonoasa perforata cu peritonita localizata. Reiteram faptul ca peritonita nu era generalizata, ci localizata si redusa cantitativ.

Piesa excizata (apendicele - n.red.) se afla in curs de examinare histopatologica. Nu exista, in acest moment, un rezultat al examenului histopatologic, acesta fiind in lucru. Spitalul nu poate elibera acte medicale decat la cererea organelor juridice in drept, conform Legii drepturilor pacientului si noului Cod Civil.

Restul speculatiilor pe tema situatiei medicale nu sunt de competenta persoanelor din afara spitalului care nu au avut legatura cu ingrijirea domnului Sergiu Nicolaescu", se arata intr-un comunicat al conducerii Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Sergiu Nicolaescu, in presa straina: Cel mai prolific regizor roman, in conformitate cu propaganda comunista a epocii

Spitalul a facut aceste precizari dupa ce in ultimele zile au aparut, in presa scrisa si TV, "diverse scenarii si interpretari asupra mortii domnului Sergiu Nicolaescu".

"Dl. Sergiu Nicolaescu a avut internari repetate in Spitalul Universitar de Urgenta Elias pentru boala diverticulara sigmoidiana cu pusee de diverticulita, cat si pentru alte evenimente medicale. S-au efectuat colonoscopii repetate, care nu au ridicat niciodata suspiciunea de cancer de colon sau rect. In 2009, a fost operat pe cale laparoscopica de colecistita acuta litiazica de aceeasi echipa condusa de conf. dr. Adrian Miron", mai arata, in acelasi comunicat, conducerea spitalului.

Potrivit unitatii sanitare, in ziua internarii, au fost efectuate, in primele trei ore, investigatii bioumorale, radiografie toraco-pulmonara, radiografie abdominala simpla, ecografie abdominala si CT abdomino-pelvina cu substanta de contrast i.v. si per os. Totodata, au fost facute consultatii de gastroenterologie, chirurgie generala, cardiologie si ortopedie, stabilindu-se ca traumatismul toracic prin cadere suferit anterior internarii nu s-a soldat cu fisuri, fracturi costale sau alte leziunii care sa necesite operatii.

"Starea generala si sindromul dureros abdominal s-au ameliorat fata de momentul internarii, ca urmare a tratamentului medicamentos, dupa cum s-a si comunicat. In primele 48 de ore de la internare nu s-au descoperit la examenele clinice sau la investigatiile imagistice repetate (CT si ecografie) elemente care sa puna diagnostic de peritonita si care sa conduca la interventii chirurgicale.

Indicatia chirurgicala din 28 decembrie 2012 a fost determinata de persistenta unor fenomene clinice si bioumorale si a avut scop diagnostic. Interventia chirurgicala laparoscopica este un mijloc sigur si neagresiv de explorare si permite efectuarea de operatii in deplina siguranta", se mai precizeaza in comunicatul spitalului.

Potrivit conducerii unitatii sanitare, piesa excizata se afla in curs de examinare histopatologica. "Nu exista in acest moment rezultat examen HP (se afla in lucru)", subliniaza sursa citata.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sambata, in jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participand familia, prietenii si apropiatii regizorului.

CNA ia atitudine fata de modul in care a fost reflectat la TV decesul lui Sergiu Nicolaescu

Regizorul, care a incetat din viata joi, la varsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinte.

Sergiu Nicolaescu a decedat in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Elias Sergiu Nicolaescu, #diagnostic Sergiu Nicolaescu, #boala Sergiu Nicolaescu , #murit