Ziare.com

Sergiu Nicolaescu si Securitatea: Memoria ii cam joaca feste, dar parca nu a turnat

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 11:57

   

Sergiu Nicolaescu si Securitatea: Memoria ii cam joaca feste, dar parca nu a turnat
Regizorul Sergiu Nicolaescu sustine ca o parte din scrisoarea prin care ii cerea lui Nicolae Ceausescu o intrevedere pentru a-i vorbi despre colegi "antipatrioti" nu ii apartine.

Scrisoarea are doua pagini, iar semnatura regizorului se afla doar pe prima. De altfel, Nicolaescu sustine ca nu-si aminteste deloc sa fi trimis o astfel de scrisoare, dar si-a recunoscut semnatura pe prima foie, iar, avand in vedere ca a doua nu este semnata (cea unde sunt si incrimarile la adresa colegilor de breasla), nu crede ca ar fi putut fi trimisa de el.

"Nu-mi aduc aminte de ce apare asta in scrisoare. Iar cei doi nu m-au suparat niciodata cu nimic ca sa-i torn la Ceausescu. N-am fost omul sa ma duc undeva sa parasc pe un coleg. N-am facut-o niciodata. De aia nu stiu cat e de adevarata treaba asta", a declarat Nicolaescu, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Regizorul a precizat ca era chiar prieten cu Alexa Visarion, una din persoanele mentionate in scrisoare, iar, chiar daca nu era in cele mai bune relatii cu Lucian Pintilie, nu a avut niciodata un conflict cu acesta. "Niciun motiv nu ma putea determina sa scriu asa ceva", a spus Nicolaescu.

I-a turnat Sergiu Nicolaescu la Ceausescu pe Pintilie si Visarion?

Potrivit spuselor sale, este posibil ca prima parte a scrisorii, in care se vorbeste despre autofinantarea cinematografiei, sa fi fost scrisa de el, iar a doua parte sa fi fost scrisa de altcineva si adaugata.

"De ce nu am scris pe o singura pagina totul? Treaba e bine gandita. Ca sunt niste idei de-ale mele pe care e posibil sa le fi avut. Asta e semnata de mine, dar cealalta foaie nu e semnata de mine. In mod normal o semnam, ca nu poti sa nu trimiti", a comentat Nicolaescu.

Regizorul a precizat ca s-a intalnit de trei ori cu fostul dictator, prima data cand acesta a vrut sa vada filmul "Mihai Viteazul", a doua la aniversarea cuiva si a treia oara la o ceremonie de decorare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3790 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Desigur ca batranul regizor

a gangavit si el pe la securitate, pentru a-si mentine pozitia sociala dobandita. Doar asa faceau toti grangurii in comunism. Acum cica nu-si aduce aminte prea bine, nu crede ca a fost el, etc...

 

poate are dreptate..

de regula, scrisoarea se semneaza la sfirsit.
doar la notariat se semneaza/stampileaza fiecare pagina.

Actor si regizor deosebit

O valoare in arta cinematografica. Dar, omul Sergiu Nicolaescu se lupta cu tarele interesului propriu, este prins in mreajele puterii din care nu poate scapa, dulceata traiului si satisfacerii E-ului il coboara alaturi de multimea mediocra. Pacat ca regizorul si actorul nu a putut rezista tentatilor puterii si propriei ambitii, ramanad acolo sus.

 

Ceausheasca la "Procest" zicea ...

Astuia i-am dat si pe ...:)):)):)) si pe Gura ...

Si el complota pe la Armata din Ploieshti sa adune Grenade si Mitraliere ...
Sau comanda Tirurile in Piatza Palatului ...
Sau (el a spus-o ... :)):)):))

sarea Gardu' Cimitirului Ghencea in una dintre Noptzile Lovilutziei ...:)):)):))

Nicoleaie Ulieru, pe vremea cand avea o Rubrica de Cronica de Film in Saptamana lui Barbu scria despre el, de nu am putut uita, ca prea se potriveshte ... :)):)):))

"Mitomanul Regizor " ...

Sigur, Omu' (Ulieru) stie destule inca de pe Atunci ... :)):)):))

Nicolaescu chiar CREDEA in Alde Comisaru' Moldovan ...
AICI era Plezneala Iremediabila ...

Da' nu ishi mai da Seama ...

Sa doreshti Ceausheshtilor, care te-au lasat sa cashtigi Bani Grei in Occident,

Linshaju' Multzimii ...

I-a scarbit pana SI pe Sefii Lovilutziei ...

Brucan, Militaru, Roman, Voican ...

Ceea CE nu-i la Indemana Ori_Cui ... :)):)):))

 

imposibil

pe vremea lui Ceausescu nu ajungeai cineva daca nu turnai, erai obligat prin diverse conjuncturi sa parasti, asa ca , minte .
Nu ajungea nimeni ca fie decorat indiferent cate merite avea , sa nu toarne , cei care nu au vrut , mari specialisti in multe domenii, n-au putut sa-si mai practice meseria si nici inventiile n-au fost brevetate, inca odata , minte.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor