Toată lumea a făcut asta în secret în timpul serviciului și a cheltuit o groază de bani: "Oamenii pur și simplu nu pot lucra continuu fără să ia o pauză"

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 22:00
4475 citiri
Toată lumea a făcut asta în secret în timpul serviciului și a cheltuit o groază de bani: "Oamenii pur și simplu nu pot lucra continuu fără să ia o pauză"
Persoană care lucrează de acasă FOTO Pixabay

Angajații care lucrează de la distanță, spun cercetătorii, sunt responsabili pentru miliarde de dolari în vânzări online, fie că adaugă o nouă ținută în coșul de cumpărături, fie că navighează pentru produse esențiale pentru casă - totul din confortul casei tale, fără ca cineva să-ți sufle în ceafă.

„Este un pic de distracție pe parcursul zilei”, a declarat Megan Morreale, care lucrează în marketing de conținut în New Jersey, pentru Wall Street Journal. „Toată vinovăția dispare complet când lucrezi de acasă.”

Între apeluri de conferință sau sarcini, spune Morreale, ea navighează impulsiv pe rețelele sociale și face cumpărături online — dar nu fără regretul ocazional al cumpărătorului.

„N-aș fi cumpărat prostia asta dacă nu ar fi fost întâlnirea All Hands,” s-a plâns ea, referindu-se la o lumânare, promovată de un influencer, pe care a cumpărat-o în timpul unei ședințe.

Conform unor cercetări noi de la Mastercard Economics Institute, Northwestern University și Stanford University, cumpărăturile online de la începutul pandemiei au crescut la 375 de miliarde de dolari anual, iar angajați ca Morreale sunt responsabili pentru o mare parte din această sumă.

Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin productivi la locurile lor de muncă.

„Oamenii pur și simplu nu pot lucra continuu fără să ia o pauză,” a declarat pentru Journal Nick Bloom, coautor al studiului și economist la Stanford.

Spre deosebire de birou — unde pauzele pentru cafea, discuțiile la filtru de apă rece și aniversările colegilor sparg monotonia — lucrul de acasă nu permite același tip de întreruperi.

Astfel, pauzele pentru cumpărături sau rețelele sociale îndeplinesc un scop similar.

Ace Bhattacharjya, directorul executiv al unei companii care lucrează cu dosare medicale, a declarat pentru Journal că găsește articole mai interesante online decât în magazinele fizice, unde totul se amestecă într-o omogenitate.

Ca să nu mai vorbim de faptul că nu există cozi lungi pentru a încerca hainele sau pentru a plăti, iar emailurile personalizate ajung în inbox-ul tău pentru a-ți aminti că tricoul pe care l-ai iubit este acum din nou disponibil în mărimea ta — și la jumătate de preț.

Journal a raportat că cheltuielile online tind să atingă un vârf în mijlocul zilei de vineri, conform datelor Adobe, iar un sondaj realizat de Rakuten, o companie de comerț electronic care oferă recompense cash-back, a constatat că mai mult de un sfert dintre femei fac cumpărături în timpul orelor de muncă.

„Primesc comentarii tot timpul, de genul: ‘Mă duc la o ședință, dar acest talisman în formă de inimă este al meu! Vândut! Îți plătesc în 30 de minute,’” a spus Jenny Hirschey, proprietara unui magazin online de bijuterii din St. Paul, Minnesota, pentru Journal, menționând că aproximativ 80% din vânzările ei au loc în timpul programului de lucru.

Abundența cheltuielilor în timpul orelor de muncă a atras atenția marketerilor strategici de la vânzătorii mai mari, conform Lizei Amlani, o consultantă și consilieră din Toronto. Clienții ei, spune ea, își sincronizează acum comunicările promoționale și lansările de produse noi cu orele de muncă, precum prânzul sau ora 15:00, când „știu că ești la calculator.”

Apoi, există impulsul de dopamină atunci când apeși pe „cumpără.”

Este o dublă lovitură de satisfacție instantanee: mai întâi, când plasezi comanda, și din nou când aceasta ajunge la ușa ta.

Deși unii cumpărători prea entuziasmați pot uita ce articole au comandat până la momentul livrării, ușurința cumpărăturilor online este totuși „seducătoare,” a spus terapeuta Michelle Drapkin din New Jersey pentru Journal.

În jobul ei anterior la o companie de sănătate, a spus că nu ar fi îndrăznit niciodată să navigheze online în timpul programului — cu atât mai puțin pe un computer de la birou — dar acum, lucrând ocazional de acasă, recunoaște că apelează la cumpărăturile online când are timp liber, bifând achizițiile necesare de pe agenda zilnică.

„Pot face ceva diferit de muncă, dar care este totuși productiv,” a adăugat ea, scrie nypost.com.

Ikea pierdea 60.000 de angajați pe an. Cum a reușit să rezolve problema fluctuației de personal: modalitatea cheie de a-i face pe oameni să rămână
Ikea pierdea 60.000 de angajați pe an. Cum a reușit să rezolve problema fluctuației de personal: modalitatea cheie de a-i face pe oameni să rămână
Ikea a combătut ratele foarte ridicate de rotație a angajaților prin creșterea salariilor, oferind mai multă flexibilitate și simplificând fluxul de lucru al personalului - schimbări...
Se deschide prima plajă urbană din București. Prețurile sunt amețitoare: un șezlong ajunge și la 280 de lei
Se deschide prima plajă urbană din București. Prețurile sunt amețitoare: un șezlong ajunge și la 280 de lei
Prima plajă artificială dintr-o capitală europeană, o investiție de 33 de milioane de euro a unui dezvoltator privat, se deschide joi, 13 iunie. Plaja, denumită Lagoon Park, are o suprafață...
#serviciu, #program, #angajati, #pauze, #bani cheltuiti, #cumparaturi online , #stiri magazin
  1. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 15 iunie. Zodia care ar putea începe o relație nouă
  2. Bancul zilei: Cui vrea un bărbat să spună un banc
  3. Slăbește 5 kilograme în 7 zile cu dieta cu roșii
  4. "Soția mea crede că sunt nebun". Oameni care au fost cândva săraci dezvăluie trucurile de "economisire" de care încă țin cont, deși câștigă bine
  5. De ce nu este bine să speli carnea de pui crudă
  6. Internetul, drogul secolului 21. Medic: "Această dependență duce la probleme sociale, școlare sau familiale"
  7. Maneaua și incertitudinea culturală: Babasha & Coldplay
  8. Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci humus în mod regulat
  9. Țara în care românii își fac vacanțele și-a diminuat suprafața. Specialiștii nu găsesc explicația pentru care teritoriul e mai mic acum
  10. Tu știi ce poți face la Sibiu pe parcursul anului?