Jocuri de culise în noua structură a Biroului Permanent din Parlament. Liberalii își schimbă garda

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 16:29
2892 citiri
Jocuri de culise în noua structură a Biroului Permanent din Parlament. Liberalii își schimbă garda
Noua sesiune parlamentară a început joi, 1 septembrie FOTO Ziare.com

Birourile Permanente (BP) ale celor două Camere din Parlament au suferit modificări în deschiderea noii sesiuni care a debutat joi, 1 septembrie. Mai mulți liberali cu greutate printre care și Florin Roman au fost înlocuiți.

Astfel, la BP al Camerei Deputaților, liderii PNL l-au înlocuit pe Florin Roman, care era vicepreședinte, și l-au votat pe deputatul de Maramureș Florin Alexe. Conform unor surse politice citate de Adevărul.ro, Florin Roman a candidat și el pentru a rămâne în funcție, însă nu a fost prezent la vot.

Totodată, AUR l-a înlocuit din funcția de chestor pe Antonio Andrușcean, ales din septembrie lider al deputaților AUR, cu deputatul George Badiu. USR pierde un secretar în BP ca urmare a demisiei din partid lui Andrei Lupu.

O modificare importantă a avut loc și la Comisia pentru apărare, a cărei șefie a fost deținută până astăzi de către liberalul Pavel Popescu. Acesta a fost înlocuit de Laurențiu Leoreanu, fost primar al Romanului, considerat a fi un om de încredere al partidului.

Modificăru au avut loc și la Senat, acolo unde liberalii l-au eliberat din funcția de secretar general pe Tiberiu Horațiu Gorun, considerat drept un om de încredere al fostului președinte PNL Florin Cîțu și l-au pus în loc pe Mario Oprea.

De asemenea, tot astăzi au fost aprobați cei doi secretari generali adjuncți, demisia lui Mario Oprea și Ciprian Bucur, care au deținut aceste funcții până pe 1 septembrie 2022.

Noii secretari generali adjuncți ai Senatului sunt Corina Bote și Mihaela Cătălina.

#sesiune parlamentara, #Birou Permanent, #conducere Camera Deputatilor, #conducere Senat , #parlament
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Sobolanii incep sa se foiasca...