Explozii în Crimeea, la Sevastopol. Guvernatorul numit de Rusia susține că sunt "antrenamente"

Sambata, 18 Martie 2023, ora 14:57
7641 citiri
Explozii în Crimeea, la Sevastopol. Guvernatorul numit de Rusia susține că sunt "antrenamente"
Explozii raportate în Sevastopolul ocupat de ruşi FOTO ilustrativă Nexta

Canalele locale Telegram au raportat explozii în regiunea Sevastopol, din Crimeea ocupată de Rusia. S-a creat panică în rândul populației, locuitorii raportând explozii în diferite cartiere.

O explozie a fost consemnată în apropierea satului Perevalne, districtul Simferopol, unde este staționată o brigadă de apărare de coastă a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii, scrie Kyivindependent.com.

Anterior, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, a declarat că armata rusă menţine „o puternică componentă terestră şi aviatică” în Crimeea ucraineană, construind fortificaţii şi pregătindu-se pentru apărare în peninsula ocupată.

Skibitskyi declară că aproape 90 de avioane de luptă şi 60 de elicoptere de atac sunt staţionate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruseşti ar fi înfiinţat un grup special în peninsulă, asamblând acum fortificaţii şi linii de apărare, în timp ce Moscova îşi menţine infrastructura militară din Crimeea în stare de pregătire de luptă.

Peninsula Crimeea se află sub ocupaţie rusă din 2014, în urma unui referendum fals organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului. De atunci, mulţi locuitori au fost închişi pentru că s-au opus ocupaţiei, în timp ce cetăţeni ruşi au continut să vină pe peninsulă. De asemenea, armata rusă a stabilit acolo o bază militară.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, preşedintele Volodimir Zelenski a promis să elibereze întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv Crimeea.

#Sevastopol, #Crimeea, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina