Voinescu: O alianta PDL-PNL, dupa ce Crin Antonescu va esua electoral

Miercuri, 03 August 2011, ora 16:31
2232 citiri
Voinescu: O alianta PDL-PNL, dupa ce Crin Antonescu va esua electoral
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, miercuri, ca este de acord cu seful statului ca solutia pentru Romania nu poate fi decat de dreapta, dar a precizat ca o reapropiere a PNL de PDL nu va fi posibila decat "cand Crin Antonescu va esua electoral", adica dupa alegeri.

"Solutia pentru Romania dupa 2012 nu poate fi decat de dreapta. Vorbind generic, PDL-PNL sunt de dreapta. Din pacate, in ultima perioada, PNL s-a departat de propriul brand si a acceptat imbratisarea socialistilor si s-a departat de dreapta. Mai devreme sau mai tarziu, PNL va afla ca alegatorii au inteles deriva acestui partid spre stanga", a declarat Sever Voinescu pentru Mediafax.

In opinia sa, este posibila combinatia politica intre PDL si PNL "doar daca PNL revine la valorile sale, adica la dreapta".

"Teama imi e ca acest lucru este imposibil atata vreme cat sperantele electorale ale liberalilor se leaga de Crin Antonescu. Cand Crin Antonescu va esua electoral, si acest lucru se va intampla la primele alegeri, PNL are toate sansele sa-si regaseasca busola", a adaugat Voinescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1 TV, ca, daca ar fi intrebat ce combinatie ar vedea posibila si utila pentru Romania dupa alegerile din 2012, s-ar pronunta pentru o alianta PDL cu PNL si UDMR.

Nu este pentru prima data cand Sever Voinescu sustine un nou proiect politic PDL-PNL.

Sever Voinescu: Exista liberali care se gandesc la refacerea Aliantei D.A. - Interviu Ziare.com

Intr-un interviu acordat pentru Ziare.com, acesta a afirmat ca reapropierea PNL de PDL este imposibila in acest moment, dar nu si in viitorul apropiat, atunci cand politicieni din ambele partide vor intelege foarte bine "care este miza dreptei in Romania si interesul national".

Sever Voinescu l-a acuzat pe Crin Antonescu ca se opune refacerii unitatii dreptei, fiind "integral dedicat proiectului politic al dizolvarii PNL-ului in Marele Partid Socialist".

Ati vota o alianta PNL-PDL in 2012? - Dezbatere Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sever Voinescu Alianta DA, #alianta PNL PDL , #Crin Antonescu
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Alegerile, daca am inteles bine, vor fi la toamna anului viitor