Sever Voinescu: Aplaud debarcarea lui Tariceanu din conducerea PNL

Duminica, 07 Martie 2010, ora 14:00
3544 citiri
Sever Voinescu: Aplaud debarcarea lui Tariceanu din conducerea PNL

Deputatul democrat liberal Sever Voinescu spune ca "debarcarea aproape totala a echipei lui Tariceanu a fost o decizie corecta a Congresului PNL care trebuie aplaudata de oricine crede ca Romania are nevoie de o dreapta politica puternica, moderna, bine articulata si bine conturata ideologic".

"Felul in care au guvernat - mai mult cu ochii dupa domnul Hrebenciuc decat cu ochii la problemele Romaniei -, dar si comportamentul politic de dupa alegerile din noiembrie , a dovedit ca tandemul Tariceanu-Olteanu este de o mediocritate politica inspaimintatoare", scrie Sever Voinescu pe blogul personal.

Sever Voinescu se bucura ca Tariceanu si Olteanu nu mai ocupa functii de conducere in PNL, iar acum, cu noua conducere liberala, crede ca exista o buna sansa ca cele doua partide sa deschida un dialog constructiv la varf.

"In acest moment, relatia fiecaruia dintre cele doua partide de dreapta cu marele partid de stanga este cu mult mai buna decat relatia dintre ele - e complet anormal! Sigur, procesul reapropierii va fi indelungat. Ar fi utopic sa credem ca peste noapte vor fi recladite toate podurile rupte.

Tariceanu nu a rezistat presiunilor dlui Basescu si s-a refugiat in bratele generoase ale PSD distrugand astfel Alianta DA, desi, s-a vazut tot timpul in sondaje si s-a vazut la alegerile din noiembrie, acest gen de constructie politica de dreapta are sustinere electorala masiva", mai crede deputatul PD-L.

Sever Voinescu crede ca Traian Basescu avea dreptate sa acuze in termeni duri felul in care Tariceanu conducea guvernul.

"Asadar, nu ma astept ca relatiile dintre partidul meu si PNL sa devina prietenesti peste noapte. Vor trebui sa treaca, desigur, alegerile care vin. PNL va trebui sa se obisnuiasca cu ideea ca Basescu va avea un al doilea mandat.

Si noi va trebui sa ne obisnuim cu ideea ca e mai fireasca o colaborare cu PNL decat una cu PSD. Dar, dupa ce toate aceste clarificari se vor fi intimplat, undeva in 2010-2011, dupa ce va avea loc si Congresul PD-L, am convingerea ca spectrul politic se va normaliza si se va stabiliza, spre binele Romaniei", mai crede acesta.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Sever Voinescu PNL, #aplauda debarcare Tariceanu , #deputat
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Adevarul este ca si acum Base se trezea noaptea, transpirat, strigand: TARICEANU! FARA TARICEANU! JOS TARICEANU!