Sever Voinescu: Cazul Voicu este un examen de constiinta pentru magistrati

Joi, 25 Martie 2010, ora 14:03
3201 citiri
Sever Voinescu: Cazul Voicu este un examen de constiinta pentru magistrati
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu se declara "impresionat puternic" de modul in care magistratii care apar in dosarul Voicu sunt "chemati la ordine" de senatorul PSD si spune ca este ingrijorat de afirmatia acestuia potrivit careia "reteaua e in functiune, lucreaza, e gata de gherila".

Intr-o postare pe blog, Voinescu se arata consternat de atitudinea magistratilor al caror nume apar in acest dosar.

"Vorbesc despre dosare, promit, sunt chemati la ordine, inghit promisiuni de spaga si, daca nu iese, se scuza tremurand, jura, se tanguiesc. E degradant!", subliniaza deputatul democrat-liberal.

Acesta cere breslei magistratilor sa reactioneze similar cu senatorii, care au votat miercuri in favoarea solicitarii DNA de arestare a lui Catalin Voicu.

"Daca intregul corp profesional are, solidar, o anume reactie - cea fireasca, de bun simt si onoare - sunt sigur ca magistratii vor castiga prestigiu moral. Daca nu, arata ca nu sunt cu nimic mai buni decit politicienii care isi acopera, la adapostul votului secret, colegii corupti si mincinosi. Mai mult, daca magistratii tac si invart hirtii in interiorul breslei fara sa se intample nimic, efectul va fi invers. Asadar, cazul Voicu mi se pare un examen de constiinta pentru intregul corp al magistratilor", mai scrie acesta.

Pe de alta parte, Sever Voinescu se declara "inspaimantat" de fragmentul din transcriptul unor discutii, din care reiese ca daca pierde Geoana alegerile, reteaua e in functiune, lucreaza, e gata de "gherila".

"Despre ce retea o fi vorbind? Si chiar lucreaza? Conditia ca reteaua sa lucreze s-a indeplinit: Geoana a pierdut. Nu pot decat sa sper ca cei care trebuie sa stie raspunsul la aceste intrebari il stiu si ca noi, cei care am fi lucrati de retea, vom afla curand despre ce e vorba", mai adauga Sever Voinescu.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Sever Voinescu caz Voicu, #Sever Voinescu magistrati Voicu , #deputat