Sever Voinescu: Honorius Prigoana este victima unor prejudecati

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 13:20
3013 citiri
Sever Voinescu: Honorius Prigoana este victima unor prejudecati

Secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu, ii ia apararea lui Honorius Prigoana si i se pare nedrept ca acesta este judecat in functie de faptele tatalui lui, iar el sustine candidatura acestuia pentru un loc de deputat, in Capitala.

"Cred ca decizia a fost buna. Propunerea organizatiei PD-L sector 1 era, in opinia mea, cu totul nepotrivita. Pe de alta parte, inainte de a se ajunge la nominalizara lui Honorius, diverse grupuri din partid au tatonat alte personalitati pedeliste, care ar fi intrunit o mai mare sustinere internauta, fara indoiala, dar acestea au refuzat candidatura.

A cantarit mult faptul ca Honorius a dorit mult aceasta candidatura, ca si serviciile pe care le-a adus partidului in ultimii ani", scrie fostul presedinte de campanie a lui Traian Basescu pe blogul personal.

Sever Voinescu vede in Radu Stroe un adversar de temut, dar in acelasi timp reitereaza ideea ca tanarul Prigoana, tocmai prin caracterul insolit al candidaturii sale, poate atrage atentia electorilor altfel neinteresati de acest scrutin.

"As putea sa va povestesc cum il cunosc eu pe Honorius Prigoana, dar imi dau seama ca marturia mea subiectiva nu poate valora mai mult decat alte marturii subiective contrare. In orice caz, Honorius are de infruntat o imagine publica nefericita. Multi oameni care cred in valori spirituale, in educatie, in cultura si care sustin o anumita etica publica l-au clasat deja: Este un pusti de bani gata, drag tabloidelor si emisiunilor de rating, care urca pe scara sociala si, iata, politica pentru ca tatal lui are bani multi. Ah, sigur, si mai e si tatal lui. Silviu Prigoana nu este simpatic deloc acestei categorii extrem de importante de oameni. Este excentric, vorbeste tare si mult, a strans bani din gunoaie, e dubios (ca orice om bogat care face afaceri cu primariile), are un fel de suficienta care poate enerva si e omniscient, ca toti imbogatitii zilei", mai scrie acesta.

Sever Voinescu recunoaste ca nu e deloc usor sa fii fiul lui Silviu Prigoana pentru ca logica publica tinde sa judece fii dupa tati, tatii dupa bunici si bunicii dupa strabunici.

"Se pleaca de la ideea ca descendentii trebuie sa plateasca scump pentru erorile (eventual, de stil) ale parintilor. Honorius Prigoana este victima unor prejudecati. Grele. Asta mi-l face, de la bun inceput, simpatic. Si asta ii face lupta si mai dificila", a mai precizat secretarul Camerei Deputatilor.

Lui Sever Voinescu i se pare revoltator ca lumea sa judece copiii dupa parinti, admitand ca parintii pacatuiesc cu ceva.

"Intrebarea "altul mai bun nu se gasea?" este inutila in cele mai multe cazuri cand e vorba de desemnari pentru ca, intotdeauna, raspunsul este afirmativ. Intotdeauna si pentru absolut orice numire sau desemnare se putea gasi un altul mai bun decat cel ales. Se puteau gasi si ministrii mai buni decat Funeriu si Baconski la Educatie si la Externe - ambii foarte buni. Se putea gasi si un presedinte mai bun decat Basescu (in nici un caz Geoana). Se pot gasi intotdeuna oameni mai buni decat cei mai buni pe care ii avem. Si atunci, de ce punem aceasta intebare numai in anumite cazuri?", se intreaba retoric democrat liberalul.

Sever Voinescu nu stie inca de ce toata lumea este preocupata doar de Honorius si nimeni nu zice nimic despre Radu Stroe.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...