Sever Voinescu: Nastase trebuie declarat semizeu, iar ouale lui gasite si numarate

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 11:50
3309 citiri
Sever Voinescu: Nastase trebuie declarat semizeu, iar ouale lui gasite si numarate
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu lanseaza o sarja de ironii la adresa fostului premier Adrian Nastase, care a depus la Senat o propunere legislativa prin care cere daramarea tuturor gardurilor ce imprejmuiesc institutiile statului, si propune la randul lui o lege prin care ... sa se gaseasca si sa se numere ouale lui Nastase.

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, precizam mai intai ca Adrian Nastase a intrat in "folclorul politic" dupa ce a declarat de la tribuna Parlamentului: "Cineva vroia sa vina, la un moment dat, sa imi numere gainile. Eu i-am sugerat mai bine sa vina sa-mi numere ouale", referindu-se la ferma de gaini pe care o are la Cornu.

Pe de alta parte, zilele trecute a reintrat in atentia opiniei publice intentia conducerii Camerei Deputatilor de a darama zidul care inconjoara Palatul Parlamentului pentru ca o parte din teren sa fie pus la dispozitia bucurestenilor.

Anastase vrea sa darame zidurile din jurul Parlamentului

Societatea civila sustine initiativa de daramare a zidului Palatului Parlamentului

Nastase ii raspunde lui Anastase: sa desfiintam toate zidurile!

Cum Adrian Nastase s-a opus cu indarjire acestui proiect, si inca se mai opune, deputatul PD-L Sever Voinescu a decis sa ii dea o replica pe masura ironiilor lansate in mass-media de presedintele CN al PSD.

"Imi amintesc de o prima discutie in Biroul Permanent acum aproape un an. Atunci, dl Nastase s-a opus vehement darimarii gardului folosind o argumentatie arborescenta si densa din care am retinut ca, daca se darima gardul, Traian Basescu va avea un avantaj electoral evident in prezidentiale", comenteaza Sever Voinescu pe blog, adaugand ca in acest mod "neinfricatul domn Nastase" a dovedit "curajul nebun al unuia care palmuieste leul nervos de foame".

Chiar si dupa ce Traian Basescu a castigat alegerile, Adrian Nastase se opune daramarii gardului cu pricina.

"Am stat si m-am gandit: oare cui va folosi acum daramarea gardului de nu vrea dl Nastase cu nici un chip? (...) Gardul acesta face parte din mostenirea pe care dl Nastase vrea cu tot dinadinsul sa ne-o lase. Chiar daca noi nu vrem, domnia-sa vrea! Dl Nastase este cel care a construit gardul si vrea sa-l vada acolo, la locul lui.

In general, dl Nastase construieste garduri. Intre Guvern si oameni, atunci cand a fost la guvernare. Intre el si justitie, acum, de cind nu mai este. Dl Nastase iubeste gardurile. Inalte, solide, grele. Obligatorii si opace. Frumoase, daca se poate, dat fiind ca domnia-sa este un estet. Dar numai daca se poate, pentru ca rostul lor este acela de opri, de a bloca, de a izola, de a apara, de a secretiza. Daca-si fac bine treaba, gardurile trebuie pazite, asa cum ne pazesc si ele pe noi", il ironizeaza Voinescu pe fostul premier PSD.

Proiect de lege: Nastase semizeu

Pe de alta parte, proiectul de lege formulat de Nastase si depus la Senat, prin care se decide darimarea tuturor gardurilor si desfiintarea tuturor punctelor de paza de la Palatul Parlamentului, Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, l-a mobilizat pe deputatul PD-L sa supuna dezbaterii publice o "initiativa legislativa", potrivit careia Nastase este declarat "semizeu" si "parte a tezaurului politic al Romaniei".

In plus, "legea" contine urmatoarele "articole":

"Art. 4 Persoanele prevazute la art. 1 sunt mereu inconjurate de ziduri, iar cetatenii stau la o distanta de cel putin 300 de metri, de unde privesc cu respect si murmura rugaciuni intru slava persoanei.

Art. 5 (1) Oricine incalca in vreun fel dispozitiile prezentei legi este obligat sa numere ouale semizeului.

(2) Oricine este obligat sa i le numere, este obligat sa i le gaseasca mai intii.

(3) Detaliile tehnice ale operatiunii de gasire si numarare a oualor semizeului vor fi stabilite in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi de catre Guvern, prin Hotarire de Guvern, prin Norme metodologice de aplicare a Hotaririi de Guvern, si de catre fiecare ministru in parte prin nenumarate Ordine de ministru".

La final, Voinescu precizeaza ca asteapta comentarii pe blogul sau cu privire la continutul acestei legi si la modul in care ea poate fi imbunatatita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sever Voinescu Nastase, #Adrian Nastase gard, #gard Palatul Parlamentului, #zid Parlament , #deputat
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
A ajuns Nastase sa se teama de locurile imprejmuite?
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
"Sever Voinescu: Nastase trebuie declarat semizeu, iar ouale lui gasite, numarate" prajite si mancate de toti liberali! Ce spui Exitus? Hă, Hă, Hă!