Sever Voinescu: Regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 14:04
1219 citiri
Sever Voinescu: Regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati

Dupa ce presedintele Traian Basescu a spus luni seara ca trebuie modificata procedura de adoptare a legilor in Parlament, deputatul PD-L Sever Voinescu afirma, la RFI, ca presedintele are dreptate, iar regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati.

"Presedintele are totala dreptate si trebuie sa va spun ca asemenea discutii exista de multa vreme in Parlament. In acest moment, lucram sub imperiul unui regulament, regulamentul Camerei, care a fost construit - cred ca ultima modificare substantiala a fost prin 2005-2006 - pentru a sustine un efort legislativ masiv, justificandu-se atunci ca era nevoie de adoptarea rapida a masivului aquis comunitar.

Si atunci s-a creat o procedura legislativa, in care deciziile se luau, practic, in comisii, in care plenul avea dezbateri destul de limitate, dupa care se trecea la votul final", a afirmat Sever Voinescu, pentru RFI.

Voinescu: M-am linistit in privinta motiunii dupa ce am vazut Congresul PSD (Video)

"Toata lumea e de acord ca trebuie sa modificam aceasta procedura si trebuie sa aducem dezbaterile in plen. Plenul Camerei Deputatilor este locul principal in care Camera se exprima. Trebuie lasata libertatea dezbaterilor in plen si lucrurile vor spori in calitate in privinta procesului legislativ.

Regulamentul nostru este plin de ambiguitati, este plin de dispozitii contradictorii si nu raspunde provocarilor luptei politice parlamentare de astazi. Se intampla lucruri in Parlament si pe urma mergem toti la regulament sa vedem mai exact ce trebuie facut, dar nu gasim nimic acolo", mai spune deputatul PD-L.

Voinescu: Problemele de la Camera trebuie sa fie discutate dupa motiune

Pentru schimbarea regulamentului este nevoie insa de o "larga sustinere politica", iar intre politicienii Opozitiei si cei ai Puterii exista "o indarjire" unii impotriva celorlalti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sever Voinescu PDL, #Sever Voinescu regulament Camera Deputatilor, #reforma Parlament Basescu , #deputat