Sever Voinescu: Regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 14:04
1219 citiri
Sever Voinescu: Regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati

Dupa ce presedintele Traian Basescu a spus luni seara ca trebuie modificata procedura de adoptare a legilor in Parlament, deputatul PD-L Sever Voinescu afirma, la RFI, ca presedintele are dreptate, iar regulamentul Parlamentului este plin de ambiguitati.

"Presedintele are totala dreptate si trebuie sa va spun ca asemenea discutii exista de multa vreme in Parlament. In acest moment, lucram sub imperiul unui regulament, regulamentul Camerei, care a fost construit - cred ca ultima modificare substantiala a fost prin 2005-2006 - pentru a sustine un efort legislativ masiv, justificandu-se atunci ca era nevoie de adoptarea rapida a masivului aquis comunitar.

Si atunci s-a creat o procedura legislativa, in care deciziile se luau, practic, in comisii, in care plenul avea dezbateri destul de limitate, dupa care se trecea la votul final", a afirmat Sever Voinescu, pentru RFI.

Voinescu: M-am linistit in privinta motiunii dupa ce am vazut Congresul PSD (Video)

"Toata lumea e de acord ca trebuie sa modificam aceasta procedura si trebuie sa aducem dezbaterile in plen. Plenul Camerei Deputatilor este locul principal in care Camera se exprima. Trebuie lasata libertatea dezbaterilor in plen si lucrurile vor spori in calitate in privinta procesului legislativ.

Regulamentul nostru este plin de ambiguitati, este plin de dispozitii contradictorii si nu raspunde provocarilor luptei politice parlamentare de astazi. Se intampla lucruri in Parlament si pe urma mergem toti la regulament sa vedem mai exact ce trebuie facut, dar nu gasim nimic acolo", mai spune deputatul PD-L.

Voinescu: Problemele de la Camera trebuie sa fie discutate dupa motiune

Pentru schimbarea regulamentului este nevoie insa de o "larga sustinere politica", iar intre politicienii Opozitiei si cei ai Puterii exista "o indarjire" unii impotriva celorlalti.

Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
Clotilde Armand a lansat duminică, 16 iunie, un apel pentru reformarea USR, după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Într-o postare pe Facebook, ea a anunțat că va lansa o...
Scandalul de la Primăria Sectorului 2 continuă. Radu Mihaiu: ”S-a aprobat renumărarea voturilor în două secţii”
Scandalul de la Primăria Sectorului 2 continuă. Radu Mihaiu: ”S-a aprobat renumărarea voturilor în două secţii”
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, susţine că, la o săptămână de la alegeri, Biroul Electoral de Sector recunoaşte că sunt probleme grave (în parte), precizând însă că s-a aprobat...
#Sever Voinescu PDL, #Sever Voinescu regulament Camera Deputatilor, #reforma Parlament Basescu , #deputat
  1. Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
  2. Scandalul de la Primăria Sectorului 2 continuă. Radu Mihaiu: ”S-a aprobat renumărarea voturilor în două secţii”
  3. Victorie pentru candidatul PNL la Costinești, cu o diferență de doar 2 voturi. BEC a respins cererea PSD de anulare a alegerilor
  4. Alegerile din Sectorul 1 nu vor fi reluate. Cererea Alianței Dreapta Unită, respinsă de BEC
  5. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  6. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  7. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  8. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  9. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  10. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”