Voinescu: Constitutia Romaniei trebuie schimbata radical

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 23:11
1101 citiri
Voinescu: Constitutia Romaniei trebuie schimbata radical

Deputatul PD-L, Sever Voinescu este de parere ca "Constitutia Romaniei trebuie schimbata radical, nu doar carpita pe ici-colo", iar Teo Trandafir isi va consolida legitimitatea prin ceea ce va face in Parlament.

"Cred ca avem nevoie de o Constitutie noua, radical noua, nu de carpirea, resaparea ici-acolo, in doua-trei chestiuni a textului constitutional. Mai cred ca Romania trebuie sa se reaseze intr-un cu totul si cu totul nou cadru", a declarat parlamentarul democrat-liberal la RFI.

Sever Voinescu critica faptul ca Romania se afla la inceputul anilor 60, din punctul de vedere al organizarii administrativ-teritoriale.

"Eu nu cred ca actuala Constitutie (proiectul de Guvern privind modificarea Constitutiei - n.r.) da loc prea mult descentralizarii, asa cum am avea nevoie. Eu nu cred ca permite in acest moment reorganizarea teritoriala foarte serioasa, asa cum cum cred ca nu avem doar nevoie, avem stringenta nevoie. Romania, din punctul de vedere al organizarii administrativ-teritoriale se afla la inceputul anilor 60".

In acelasi timp deputatul PD-L spune ca partidul din care face parte va sustine trecerea la Parlamentul unicameral, dar atrage atentia si asupra riscului ca proiectul Guvernului de revizuire al Constitutiei risca sa fie perceput ca fiind al presedintelui si de aceea sa fie blocat in Parlament.

"Asta nu mai spun. Exista si riscul asta, sigur ca exista si riscul acesta. Cu un proiect constitutional, blocarea, tergiversarea de catre cei care au interes este foarte usor de facut, pentru ca noi avem nevoie de doua treimi din votul fiecarei Camere. Cu alte cuvinte, daca nu avem un proiect constitutional aproape consesual, atunci chiar riscam sa-l blocam. Trebuie mobilizate toate resursele de inteligenta si creativitate politica", afirma deputatul democrat-liberal.

Voinescu: Eram sigur ca Teo va castiga

Cat despre victoria lui Teo Trandafir de duminica Sever Voinescu a declarat ca el stia ca aceasta va castiga.

BEM: Teo Trandafir a castigat alegerile in Colegiul 19, cu 54%

"Eram sigur ca va castiga. Eu remarc doar ca Partidul Democrat Liberal incearca sa se deschida catre diverse straturi ale societatii civile. Teo Trandafir este - asa cum s-a dovedit acum si electoral - o personalitate in care oamenii au incredere si pe noi in Partidul Democrat Liberal ne intereseaza sa aducem impreuna cu noi persoane in care oamenii au incredere. Asta presupune in mod evident sa fim capabili sa gestionam o relatie cu personalitati, care nu doar ca nu sunt usor de inregimentat, sunt aproape imposibil de inregimentat, precum Teo, ceea ce inseamna o restructurare interioara foarte serioasa in Partidul Democrat Liberal", afirma parlamentarul democrat-liberal.

Sever Voinescu apreciaza ca "notorietatea pozitiva si increderea pe care a dobandit-o in ani de televiziune, cu un anume tip de show, extrem de apropiat de oameni si de sufletul omului obisnuit a contat enorm" au ajutat-o pe Teo sa castige.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Sever Voinescu Constitutie, #Teo Trandafir victorie , #deputat