Voinescu: Guvernul nu trebuie sa isi asume raspunderea pe Legea minoritatilor

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 08:58
1538 citiri
Voinescu: Guvernul nu trebuie sa isi asume raspunderea pe Legea minoritatilor

Deputatul Sever Voinescu, purtator de cuvant al PD-L, a declarat ca nu poate fi de acord cu autonomia teritoriala pe criterii etnice, adaugand ca Guvernul nu trebuie sa isi asume raspunderea pe Legea statutului minoritatilor.

"Trebuie sa va spun ceva foarte clar: nu pot fi de acord cu autonomia teritoriala acordata pe criterii etnice. Aici pozitia mea este ferma. Din punctul meu de vedere, dispozitiile constitutionale sunt clare in aceasta privinta si pozitia politica a mai tuturor fortelor si chiar si a multor lideri UDMR mi se pare extrem de rationala in privinta asta.

Deci sub nicio forma nu poate fi vorba de autonomie teritoriala acordata pe criterii etnice. Aici politica noastra este foarte clara, a fost exprimata plastic si, in acelasi timp, extrem de elocvent, de presedintele Traian Basescu, care a spus ca, din punct de vedere administrativ, cata autonomie la Caracal, atata autonomie la Odorheiu Secuiesc", a afirmat deputatul PD-L duminica, la Miercurea Ciuc, potrivit Adevarul.

Deputatul PD-L a facut aceste afirmatii in contextul in care UDMR a cerut adoptarea Legii minoritatilor nationale pana la 30 iunie, lege cu care opozitia nu este de acord intrucat ar crea cadrul pentru obtinerea autonomiei teritoriale.

Sever Voinescu a declarat ca nu crede ca Guvernul ar trebui sa isi asume raspunderea pe o asemenea lege.

#sever voinescu legea minoritatilor, #asumare raspundere guvernul BOC , #deputat