Voinescu: Nu mai candidez la Parlament, imi deschid un cabinet de avocatura

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 11:36
3201 citiri
Voinescu: Nu mai candidez la Parlament, imi deschid un cabinet de avocatura
Foto: Antena 1

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat ca nu va mai candida pentru un nou post de parlamentar. Vicepresedintele democrat-liberal precizeaza ca va ramane activ in politica, dar ca vrea "o reasezare a prioritatilor".

Sever Voinescu a spus, intr-un interviu pentru RFI Romania, ca "in general, se pare ca pentru oamenii politici care au facut cel putin un mandat de parlamentar e absolut firesc sa continue si e nefiresc sa nu continue".

"In ceea ce ma priveste, e o decizie de natura pur personala, pe care am luat-o de ceva mai multa vreme. Eu am discutat cu colegii din conducerea PDL, pe care i-am informat acum trei-patru luni de zile ca sunt foarte serios in aceasta decizie si pur si simplu tine de o reasezare a unor prioritati in viata mea, sunt decis sa fac un pic alte lucruri pentru perioada care urmeaza", a explicat deputatul.

"Nu pot sa spun neaparat ca PDL m-a dezamagit"

Intrebat daca a luat decizia din cauza unei dezamagiri legate de PDL, Sever Voinescu a raspuns: "Eu nu pot sa spun neaparat ca partidul meu m-a dezamagit".

"Sigur ca am unele concluzii in legatura cu politica din Romania in general, in legatura cu ceea ce se intampla in mediul politic romanesc. Dar vedeti, nu vreau in nici un caz sa pozez in persoana care a facut patru ani politica la un nivel destul de inalt si deodata s-a scarbit si a facut o pirueta estetica, pentru a disparea in aplauzele publicului!".

"Nu am de gand sa tac". Urmatoarele prioritati: Avocatura si presa

Sever Voinescu afirma ca, in perioada urmatoare, parerile sale "despre ceea ce se intampla si s-a intamplat in politica in Romania vor fi publice, asa cum au fost si pana acum".

"Nu am de gand sa tac si nu am de gand sa incetez sa mai vorbesc, chiar daca incetez sa mai fiu parlamentar. De altfel, imi propun sa actionez politic in continuare. Sunt un om de centru-dreapta, cred in continuare ca Romania trebuie sa fie condusa, organizata, administrata, pe principii de dreapta si la asta nu abdic", precizeaza deputatul PDL.

Intrebat daca se va indrepta catre mediul academic, Voinescu a raspuns: "Nu, marturisesc ca nu am ambitia asta, desi mai toti colegii mei o au".

"Sunt deja in faza finala cu deschiderea cabinetului meu de avocatura. De asemenea, am cateva discutii in presa pentru anumite prestatii. (...) In orice caz, preocuparile mele vor fi in continuare aceleasi, doar ca nu voi mai merge la Parlament", a mai spus vicepresedintele democrat-liberal.

Citeste mai multe despre Voinescu: Nu mai candidez la Parlament, imi deschid un cabinet de avocatura, pe RFI Romania.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Ha, asta isi deschide cabinet de avocatura ca sa-i apere pe