Sever Voinescu il va vota pe Boc la sefia PD-L

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 14:13
1494 citiri
Sever Voinescu il va vota pe Boc la sefia PD-L

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, vineri, ca il va vota pe Emil Boc la Conventia PDL, apreciind ca in acest moment functia de presedinte de partid ar trebui separata de cea de premier.

"Voi vota cu Emil Boc, este optiunea mea analizand candidaturile depuse", a precizat democrat-liberalul.

Intrebat daca apreciaza ca Emil Boc ar trebui sa renunte la functia de sef al Executivului in cazul in care va castiga sefia PD-L, Voinescu a raspuns: "Exista si o dezbatere colaterala daca e bine ca presedintele de partid sa fie si premier. Unii spun ca da, altii ca nu, din punctul meu de vedere nu exista o reteta, ci trebuie apreciat in functie de conjunctura politica si guvernamentala. In acest moment, poate ar fi mai bine ca cele doua functii sa fie despartite", a spus Voinescu.

Monica Macovei l-ar vota pe Theodor Paleologu

Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a afirmat, joi seara, ca desi "cu sufletul" l-ar sprijini pe Theodor Paleologu la sefia PD-L, face "alegerea rationala" de a-l vota pe Emil Boc, in timp ce asupra lui Vasile Blaga ar plana suspiciuni legate de faptul ca "nu este niciodata criticat de Opozitie".

"As vrea cu sufletul sa votez cu domnul Paleologu, insa am sa va spun care este optiunea mea rationala: voi vota cu domnul Emil Boc. Este o alegere rationala, intre Emil Boc si Vasile Blaga se da acum lupta pentru conducerea partidului. Prin acest vot eu consider ca votez pentru proiectul de modernizare a Romaniei, lansat si promovat de Traian Basescu si adus in practica prin Guvernul Emil Boc prin multe momente dificile. Si in ciuda tuturor erorilor, greselilor, proastei comunicari cred ca trebuie aceste proiecte urmate si puse in practica (...) E o alegere rationala, as vota cu tot sufletul cu Theodor Paleologu", a sustinut Macovei, la B1 Tv.

"Partidul trebuie sa aiba o loialitate in sens bun fata de cel care la greu a promovat aceste proiecte, cu toate greselile si erorile facute", a adaugat ea.

Monica Macovei a precizat insa ca nici Emil Boc, nici Vasile Blaga nu au "facut reforma in partid". "Poate ca domnul Boc va avea timp sa faca reforma in partid. Ca premier este erodat, si asa se intampla cu premierii, si cred ca ar fi bine sa avem un premier tehnocrat in acest moment economic", a spus europarlamentarul.

Ea s-a referit si la candidatura secretarului general al PD-L la sefia partidului. "De ce nu domnul Blaga? Blaga intruneste aprecierea oponentilor duri ai lui Traian Basescu si oponentilor reformei, constat ca nu este criticat niciodata de Opozitie, este intr-un fel amicul lor, ori pe mine ma ingrijoreaza si nu voi vota cu nicio persoana care se bucura de simpatia sau de sustinerea echipei Voiculescu, Ponta sau Crin Antonescu", si-a explicat Macovei motivul pentru care nu-l sustine pe contracandidatul lui Emil Boc.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...