Ziare.com

PDL vrea de urgenta Legea asistentei sociale. Vezi ce schimba

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 14:02

   

PDL vrea de urgenta Legea asistentei sociale. Vezi ce schimba
Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat joi ca formatiunea din care face parte vrea adoptarea de urgenta a Legii asistentei sociale, despre care spune ca reprezinta o cerinta a Uniunii Europene.

Voinescu a mai spus ca acest act normativ e "legea revenirii la bunul simt", pe care USL o tergiverseaza din motive electorale.

"Legea-cadru a asistentei sociale e in Parlament de la finele lunii mai, Guvernul a introdus procedura de urgenta pentru acest proiect. Conform intelegerii cu UE, trebuie adoptata pana la sfarsitul lunii septembrie 2011. Aceasta lege e una extrem de importanta - are o dimensiune a justitiei sociale si, pe de alta parte, o dimensiune necesara reformei statului in Romania. Acum Romania e un stat asistential - 8,3 milioane romani primesc ajutoare de la stat. Statul stimuleaza nemunca", a spus deputatul PDL, intr-o conferinta de presa.

Conform lui Voinescu, legea are cinci principii - asigurarea unui loc de munca e cea mai buna forma de asistenta sociala, diminuarea fraudelor in sistemul de protectie sociala, schimbarea ajutoarelor sociale din bani in ajutoare precum cantinele sociale, reducerea ajutoarelor sociale de la 54 la 9 - un om neputand primi doua tipuri de ajutoare in acelasi timp, si reducerea cheltuielilor sociale cu 0,8% din PIB.

"E legea revenirii la limitele bunului simt. Nu ne mira ca USL tergiverseaza adoptarea acestei legi, profit ca au majoritatea in comisia primei camere. USL incearca sa opreasca adoptarea acestei legi. Efectele sunt grave. Intelegem ca aduce un sprijin USL - fundamenteaza un sistem fundamental injust. In al doilea rand, pun intr-o situatie delicata Romania, care si-a luat angajamente fata de Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a conchis Voinescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2799 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De cite ori vrea sa impuna o lege, PDL-ul inventeaza...

...cite un motiv: presiuni din exteriorul Romaniei. Din pacate, Voinescu si PDL-ul nu constientizeaza ca nu-i mai credem.

 

bai cetatene turmentat,poti sa verifici afirmatia lui Vinescu!

...si nu mai manca cacao...praf!

am verificat-o

si Voinescu minte. Sau poate gersesc eu... ca nu pto gasi ceva ce nu exista?
Dar matae daca zici ca sti toate, ia cauta si da-mi locatia unde UE ne cere in mod expres asa ceva!

Democrat Liberali?

PD-L prin aceste legi demonstreaza caracterul non-liberal pe care partidul lor il are.Portocalii tot se bat cu pumnul in piept ca sunt un partid liberal dar toate legile lor dovedesc contrariul.

Corect domnule Voinescu!

Asistatii social,au reprezentat intotdeauna masa de

manevra a PSD!

Romania a pierdut enorm prin vechiul sistem de ajutorare

promovand nemunca,chiulul,analfabetismul , somajul!

 

nu zau?

iti aduc aminte ca in 2009 PDL era la guvernare cand a fost votata legea venitului minim, prin care se dadeau bani moka unor persoane care nu au contribuit niciodata la sistemul asigurarilor sociale. Asta numai ca sa castige baselul pe care il adori, alegerile.
OK, pe mine nu ma deranjeaza ca oamenii aia nu au fost lasati sa moara de foame. Ceea ce ma deranjeaza ca banii pe care ii primesc sunt luati din fondul de pensii, si apoi urla Lazaroiu ca avem deficit pe fondul de pensii. Lazaroiu si toata armata de oranjgutani.

legea de care amintesti s-a votat demul,pe vremea tariceanului

tu nu-ti amintesti nimic,minti,pur si simplu...

Minciuna - numele tau este Voinescu

Roamania a incheiat toate capitolele privitoare la integrarea europeana iar in consecinta UE nu ne mai poate "cere"nimic. Sunt probleme pe capitolul Justitie, dar legea asistentei sociale nu este pe capitolul respectiv.
In consecinta afirmatiile lui Voinescu sunt simple minciuni (nici primele si nici ultimele).
Reducerea asistentei sociale este unul dintre obiectivele acordurilor intre oranjgutani si FMI, dar nu da bine sa zici boborului despre FMI, ca te ia la injuraturi. De unde necesitatea minciunilor lui Voinescu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor