Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sever Voinescu acuza nereguli in Ploiesti: PDL a cerut BEM renumararea voturilor

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:31
2452 citiri
Sever Voinescu acuza nereguli in Ploiesti: PDL a cerut BEM renumararea voturilor
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a acuzat, marti, ca in Ploiesti au avut loc multe nereguli in timpul procesului electoral si a anuntat ca PDL a cerut deja Biroului Electoral Municipal (BEM) renumararea voturilor.

"Multe nereguli au avut loc in cursul zilei de duminica, cand au avut loc alegerile pentru functia de primar in municipiul Ploiesti. S-au constatat foarte multe nereguli in gestionarea procesului de votare. Inteleg ca USL-ul, aflat acum la guvernare, si-a dorit foarte mult sa castige in Ploiesti si a folosit toate parghiile pe care le-a avut la indemna (...)

Sunt nereguli care pot rasturna situatia la Ploiesti. Practic, aceste nereguli confirma faptul ca primarul in functie era preferatul ploiestenilor. PDL a cerut ca voturile din Ploiesti sa se numere din nou tocmai pentru a avea in Ploiesti un primar pe placul ploiestenilor", a declarat Sever Voinescu.

Rezultate alegeri Ploiesti 2012

"Toate aceste elemente rastoarna rezultatele la Ploiesti. Prin urmare, PDL a solicitat Biroului Electoral Municipal sa dispuna renumararea tuturor voturilor in Ploiesti. De asemenea, PDL depunde astazi la Biroul Electoral Central o constatare de frauda la Ploiesti", a subliniat Voinescu.

Printre neregulile acuzate de liderul PDL se numara grave diferente intre numarul de buletine de vot primite si numarul celor introduse in urne si intre numarul alegatorilor care s-au prezentat la vot si numarul buletinelor numarate.

PDL a cerut renumararea voturilor deoarece s-ar fi descoperit nereguli in procesele verbale ale sectiilor de votare, la doua dintre acestea constatandu-se lipsa a cateva sute de buletine de vot, 700, respectiv 600 de buletine, iar la o alta sectie s-ar fi descoperit ca erau cu 2.000 de buletine de vot mai mult decat cele primite. De asemenea s-a constatat ca exista diferente intre voturile pe partide si cele valabil exprimate.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Si primarul Ploiestiului, democrat-liberalul Andrei Volosevici, a solicitat renumararea voturilor in conditiile in care, potrivit numaratorii paralele a partidelor, acesta a pierdut alegerile in favoarea candidatului USL, Iulian Badescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sever Voinescu renumarare voturi Ploiesti, #Sever Voinescu nereguli Ploiesti, #rezultate alegeri locale Ploiesti, #rezultate alegeri locale 2012 , #PDL