Sever Voinescu: Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie

Luni, 17 Mai 2010, ora 16:14
1983 citiri
Sever Voinescu: Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, luni, ca nu crede ca un premier economist ar fi o solutie, fiind nevoie de un premier politic, care sa adune o majoritate parlamentara, precizand ca Emil Boc a facut acest lucru si il face in continuare.

Sever Voinescu a subliniat ca PD-L este constient ca in acest moment soarta sa electorala este in joc.

"Raspundem acestei provocari ca un partid matur, responsabil. Responsabilitatea grea a guvernarii este a noastra. Ceilalti au dat bir cu fugitii", a spus Voinescu, solicitat sa comenteze faptul ca in aceste zile se joaca soarta electorala a PD-L, avand in vedere ca in functie de deciziile guvernului cu privire la criza, PD-L ar putea sa supravietuieasca sau nu.

"Viitorul PD-L depinde in cea mai mare masura de felul in care vom trece peste aceasta perioada. Vad in partid multa determinare si asta imi da bune sperante", a mai spus Voinescu.

Intrebat daca Emil Boc nu poarta "o palarie prea mare", fiind depasit, in calitatea sa de premier, de situatia data, Voinescu a opinat ca provocarile actuale nu se reduc la o persoana sau la alta.

"Cred ca provocarile la care trebuie sa raspundem acum sunt cu adevarat istorice si nu se reduc la o persoana sau la alta", a spus el. De altfel, intrebat daca un premier finantist nu ar fi mai eficient in aceste momente economice dificile, Voinescu a aratat ca este nevoie de un prim-ministru care sa poata coaliza o majoritate in Parlament, iar Emil Boc are aceasta capacitate.

"Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie in sine. Este nevoie de un premier capabil sa coalizeze o majoritate in Parlament. Emil Boc a facut acest lucru si il face in continuare. Solutiile economice, oricit de bune ar fi, trebuie sustinute politic. In aceasta perioada este crucial acest lucru", a spus pedelistul.

Deputatul PD-L a aratat ca i se pare o eroare ca actuala criza sa fie identificata cu vreun regim politic, vina fiind colectiva, subliniind in schimb ca, daca PD-L va reusi restructurarea cheltuieilor si relansarea economiei, va culege beneficiile electorale in 2012.

"Daca vom reusi restructurarea cheltuielor si relansarea economiei reale - ceea ce este posibil - vom culege beneficiile electorale in 2012", a spus el.

Voinescu considera ca PD-L sufera la capitolul comunicare publica, dar apreciaza ca aceasta situatie nu va mai dura mult.

"PD-L are capacitatea de a reveni in plan comunicational si o va face foarte foarte repede", a subliniat democrat-liberalul in cadrul unei discutii online cu cititorii Hotnews.ro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sever Voinescu premier economist, #juca soarta electorala PDL , #PDL