Sever Voinescu: PDL trebuie restructurat

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 13:08
2471 citiri
Sever Voinescu: PDL trebuie restructurat

PDL trebuie "sa se regandeasca, sa se restructureze", dupa esecul de la alegerile parlamentare, spune vicepresedintele Sever Voinescu.

El aminteste, intr-un interviu pentru RFI Romania, ca dupa alegerile locale, presedintele formatiunii a plecat, in conditiile in care PDL a obtinut 22%, in timp ce acum, partidul a facut 16%-17% si n-a castigat nici un colegiu pe teritoriul Romaniei. Voinescu face apel la "sobrietate" si cere ca ARD sa nu fie abandonata.

In opinia lui Sever Voinescu, reactiile critice ale unor democrat-liberali dupa esecul de la alegeri "psihologic vorbind, sunt firesti, pentru ca vin dintr-o mare dezamagire, vin dintr-o mare frustrare. Noi toti am sperat mult mai mult la aceste alegeri si din pacate a iesit atat de putin. Pe de alta parte, e bine ca oamenii isi spun parerea. N-as fi vrut sa fiu intr-un partid in care fie toata lumea solidar ignora ce s-a intamplat si spune ca e bine, dupa cum n-as fi vrut nici intr-un partid in care toata lumea lasa capul in jos si suspina".

Deputatul PDL cere timp pentru ca ARD-ul sa-si dovedeasca eficienta: "Inteleg de ce cred unii colegi ca aceasta constructie a fost politica, aceasta constructie electorala a fost nefericita, pentru ca au asteptat foarte mult de la ea si nu a livrat. Pe de alta parte, eu cred ca trebuie timp pentru a vedea rezultatele unui proiect politic".

Sever Voinescu e de parere ca ARD nu trebuie abandonata. "Eu cred ca Alianta Romania Dreapta trebuie sa ramana un proiect politic intr-o forma sau alta, dar nu poate fi complet abandonata. Cred ca sunt totusi cateva lucruri promitatoare in interiorul aceste constructii. Trebuie doar sa persistam in ea si s-o prezentam mai bine electoratului", apreciaza liderul democrat-liberal.

Intrebat daca s-ar impune un Congres extraordinar la PDL, Sever Voinescu a raspuns: "Asta vom decide. Bun, congresele pe de o parte calmeaza, dar pe de alta parte au totusi si alt rost, acela de a reproiecta actiunea unui partid intr-o noua conjunctura. Noua conjunctura exista, partidul trebuie sa se regandeasca, sa se restructureze. Totusi, ganditi-va, dupa locale, cand partidul a facut 22% si presedintele partidului castiga Clujul, pentru ca am pierdut in multe, multe locuri atunci, a fost un grup foarte puternic si vocal de oameni care au cerut plecarea presedintelui partidului si a plecat. Acum am facut 16%-17% si n-am castigat nici un colegiu pe teritoriul Romaniei, daca nu ma insel!".

Citeste mai multe despre Sever Voinescu: ARD a fost un proiect pripit, dar nu trebuie abandonat. PDL trebuie restructurat! pe site-ul RFI.

Citește și:
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...