Sever Voinescu: PDL trebuie restructurat

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 13:08
2005 citiri
Sever Voinescu: PDL trebuie restructurat

PDL trebuie "sa se regandeasca, sa se restructureze", dupa esecul de la alegerile parlamentare, spune vicepresedintele Sever Voinescu.

El aminteste, intr-un interviu pentru RFI Romania, ca dupa alegerile locale, presedintele formatiunii a plecat, in conditiile in care PDL a obtinut 22%, in timp ce acum, partidul a facut 16%-17% si n-a castigat nici un colegiu pe teritoriul Romaniei. Voinescu face apel la "sobrietate" si cere ca ARD sa nu fie abandonata.

In opinia lui Sever Voinescu, reactiile critice ale unor democrat-liberali dupa esecul de la alegeri "psihologic vorbind, sunt firesti, pentru ca vin dintr-o mare dezamagire, vin dintr-o mare frustrare. Noi toti am sperat mult mai mult la aceste alegeri si din pacate a iesit atat de putin. Pe de alta parte, e bine ca oamenii isi spun parerea. N-as fi vrut sa fiu intr-un partid in care fie toata lumea solidar ignora ce s-a intamplat si spune ca e bine, dupa cum n-as fi vrut nici intr-un partid in care toata lumea lasa capul in jos si suspina".

Deputatul PDL cere timp pentru ca ARD-ul sa-si dovedeasca eficienta: "Inteleg de ce cred unii colegi ca aceasta constructie a fost politica, aceasta constructie electorala a fost nefericita, pentru ca au asteptat foarte mult de la ea si nu a livrat. Pe de alta parte, eu cred ca trebuie timp pentru a vedea rezultatele unui proiect politic".

Sever Voinescu e de parere ca ARD nu trebuie abandonata. "Eu cred ca Alianta Romania Dreapta trebuie sa ramana un proiect politic intr-o forma sau alta, dar nu poate fi complet abandonata. Cred ca sunt totusi cateva lucruri promitatoare in interiorul aceste constructii. Trebuie doar sa persistam in ea si s-o prezentam mai bine electoratului", apreciaza liderul democrat-liberal.

Intrebat daca s-ar impune un Congres extraordinar la PDL, Sever Voinescu a raspuns: "Asta vom decide. Bun, congresele pe de o parte calmeaza, dar pe de alta parte au totusi si alt rost, acela de a reproiecta actiunea unui partid intr-o noua conjunctura. Noua conjunctura exista, partidul trebuie sa se regandeasca, sa se restructureze. Totusi, ganditi-va, dupa locale, cand partidul a facut 22% si presedintele partidului castiga Clujul, pentru ca am pierdut in multe, multe locuri atunci, a fost un grup foarte puternic si vocal de oameni care au cerut plecarea presedintelui partidului si a plecat. Acum am facut 16%-17% si n-am castigat nici un colegiu pe teritoriul Romaniei, daca nu ma insel!".

Citeste mai multe despre Sever Voinescu: ARD a fost un proiect pripit, dar nu trebuie abandonat. PDL trebuie restructurat! pe site-ul RFI.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com