Sever Voinescu: PNL sa nu mai reactioneze adolescentin

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:59
991 citiri
Sever Voinescu: PNL sa nu mai reactioneze adolescentin

Deputatul PD-L Sever Voinescu sustine ca liberalii nu ar trebui sa mai "reactioneze adolescentin" si colaboreze si chiar sa guverneze cu democrat-liberalii.

"Eu vreau foarte mult acest lucru, am spus-o raspicat. Cred ca in Romania trebuie sa se instaureze o colaborare de lunga durata, care sa devina traditionala, intre PD-L si PNL, ca partide care pot aduce oricand un Guvern de dreapta la Palatul Victoria.

Chiar habar n-am ce conducere o sa aleaga ei, e treaba lor, dar sper din suflet ca perioada asta traumatica ce-i face adesea pe penelisti sa reactioneze adolescentin sa treaca si sa inteleaga exact care sunt mizele guvernarii, mizele evolutiei politice in Romania urmatorilor ani, sa fie un PNL care sa se apropie de PD-L si care va lucra impreuna, repet, punand bazele unei colaborari de traditie.

Din punctul meu de vedere, este oricand preferabil sa tratezi cu un partid la nivel institutional, decat sa te bazezi pe o majoritate completata cu oameni asa-zis independenti, veniti fiecare din diferite partide, manati de nemultumiri de acolo. Oricand prefer o colaborare cu PNL, fata de orice alta posibilitate in Parlament in momentul asta", a declatrat Voinescu, pentru RFI.

De la PSD putem lua multe lectii, mai ales lectii "asa nu"

Deputatul democrat-liberal a mai spus ca PD-L este foarte atent la ce se intampla in PSD, pentru ca poate invata, astfel, multe lectii, mai ales "lectii 'asa nu'".

"Urmarim cu mare atentie ceea ce se intampla in PSD, pentru ca de la PSD putem sa luam foarte multe lectii, mai ales lectii 'asa nu'. De la PSD se poate lua lectia despre cum poti sa omori cuvantul reforma si cum poti sa mimezi reforma, nefacand-o de fapt.

Asta s-a intamplat si cu Mircea Geoana in 2004 sau 2005, daca va amintiti, toata lumea era extaziata de aparitia noului lider la stanga care va reforma partidul invechit al domnului Iliescu si am vazut ce a iesit", spune Voinescu.

Democrat-liberalul nu considera ca Victor Ponta este un reformator, chiar daca vine din alta genetratie si nu a avut nimic de-a face cu politica anilor '90.

"Eu nu cred ca Victor Ponta este un reformator, sigur, Victor Ponta este un lider nou, este un lider de o alta varsta, este o generatie care a venit in politica in 2000 sau dupa 2000. S-ar putea spune ca e primul presedinte al PSD care nu mai are de-a face cu politica anilor '90, dar asta nu inseamna ca este un reformator. Victor Ponta este un om politic care cel putin la nivel declarativ afirma optiuni de stanga demodata, o stanga din anii '50-'60, care nici macar in Europa de Vest nu mai inseamna in momentul asta ceva", mai spune Voinescu.

E absolut firesc sa acceptam voturile independentilor

Voinescu spune ca este absolut normal ca PD-L sa accepte voturile pe care le primeste de la parlamentarii independenti, chiar daca multi provin din PSD si nu este cel mai fericit ca se afla in acest arc guvernamental.

"Nicaieri in lume, voturile din Parlament nu se refuza. Daca exista parlamentari care ofera votul lor Puterii si care vin alaturi de Putere, noi ce-am putea face, sa le spunem 'votati impotriva noastra!'? Ceea ce se intampla acum in Parlament este absolut firesc. Sigur ca exista sentimente mai mult sau mai putin confortabile in legatura cu cei mai multi dintre acesti oameni.

Va marturisesc ca sunt unul dintre cei care nu sunt foarte fericiti sa faca parte dintr-un arc guvernamental cu multi dintre ei, dar pe de alta parte, de cand sunt in politica am invatat asta, acum un timp eram in acelasi arc guvernamental cu Victor Ponta insusi", a conchis Voinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sever Voinescu PNL PDL, #Voinescu guvernare PNL PDL, #PDL voturi independenti , #PDL
Comentarii
Poza andrap
andrap
rank 5
Nici macar adolescentin. COPILARESC
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
PNL nu va putea fi un partid matur atata timp cat Patriciu va conduce din umbra