Sever Voinescu: Primarii PDL nu il vor urma pe Frunzaverde

Joi, 29 Martie 2012, ora 13:39
2854 citiri
Sever Voinescu: Primarii PDL nu il vor urma pe Frunzaverde
Foto: Realitatea TV

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat joi ca are semnale din teritoriu potrivit carora majoritatea primarilor PDL din Caras Severin nu il urmeaza pe Sorin Frunzaverde la USL.

"Avem semnale ca sunt primari PDL care nu doresc sa il urmeze pe domnul Frunzaverde. Imediat ce aceasta evaluare este terminata, liderii vor merge la Caras-Severin, liderii partidului sunt decisi sa mearga acolo", a precizat Sever Voinescu.

Acesta a mentionat ca interesul partidului este ca aceasta miscare sa fie facuta cat mai rapid, in perspectiva alegerilor locale din 10 iunie, care reprezinta "o prioritate maxima" pentru secretarul general si pentru presedintele PDL.

Purtatorul de cuvant al PDL a recunoscut, totusi, ca sunt si semnale din partea multor primari care "vor sa schimbe barca in momentul asta".

"Eu am facut o evaluare generala, intrucat sunt multe semnale, din partea multor primari care vor sa schimbe barca in momentul asta, dupa ce pana acum au fost foarte fericiti in PDL", a declarat Sever Voinescu, exprimand totodata ca este vorba despre "derapaje de caracter".

"Lucrurile astea nu pot fi rezolvate in niciun fel de partid, pentru ca loialitatea este o chestiune care se fructifica in politica, dar nu se construieste. Daca oamenii la un moment dat se supara si te parasesc, atunci poate ca n-ar fi meritat sa fie cu tine de la inceput", a aratat democrat liberalul.

Acesta a mai spus ca este nevoie de evaluarea numarului de edili care vor sa ramana in partid si i-a dat drept exemplu pe cei din Baile Herculane si Otelul Rosu.

Totodata, Sever Voinescu a mentionat ca in programul de campanie pentru alegerile locale sunt incluse deplasari in toata tara, in perioada urmatoare, si ca se va respecta acest program, conducerea partidului urmand a fi prezenta in filialele PDL din tara.

"Am dat filialelor libertate absoluta de a decide din punct de vedere politic care este modalitatea de maximizare la alegerile locale", a completat democrat liberalul.

Candidatul supriza al PDL pentru primaria Capitalei

Referitor la candidatul PDL pentru Primaria Capitalei, Voinescu a transmis ca va fi "persoana care va avea cele mai mari sanse sa castige Bucurestiul", aratand ca "este decisiv in momentul acesta sa stim ce vor bucurestenii".

Sever Voinescu a vorbit despre faptul ca partidul a mai facut o data eroarea de a-i nu asculta pe locuitorii Capitalei, greseala in urma careia Sorin Oprescu a ajuns primar.

"PDL a mai facut o data eroarea de a nu asculta pe bucuresteni in ceea ce priveste candidatura si a ajuns Sorin Oprescu primar", a explicat purtatorul de cuvant al PDL, declarand ca, in alta situatie, datorita unei conjuncturi interne, s-a pierdut un candidat care ar fi putut fi unul excelent pentru Primaria Generala a Bucurestiului.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri seara, la TVR Info, ca viitorul candidat la Primaria Capitalei ar urma sa fie o surpriza, cineva cu sanse reale de a-l invinge pe actualul edil, Sorin Oprescu.

Oltean nu a vrut sa destainuie numele acestuia, insa a precizat ca va fi cineva care "va face o figura foarte frumoasa in campanie", iar numele sau urmeaza sa fie aflat in cateva zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sever Voinescu plecare Sorin Frunzaverde, #primari PDL demisie Frunzaverde, #Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Sever Voinescu candidat PDL Bucuresti , #PDL