Sever Voinescu: Propunerile USL pentru buget sunt fanteziste

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 16:49
912 citiri
Sever Voinescu: Propunerile USL pentru buget sunt fanteziste
Foto: Arhiva

Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL, a afirmat ca propunerile Opozitiei pentru buget nu tin seama de realitatile economice ale Romaniei si sunt menite, probabil, sa dea justificare acuzei ca PDL, desi partid de dreapta, nu sustine o relaxare a fiscalitatii.

Voinescu este de parere ca liberalii si social-democratii sustin o reducere a nivelului impozitelor fara sa vina si cu solutiile aferente pentru limitarea deficitului bugetar.

"Propunerile de amendare sunt cu totul fanteziste. Domniile lor propun acum, in acest context economic, scaderi de impozite fara sa aiba nici cea mai vaga idee de unde putem compensa ceea ce s-ar pierde ca venituri si cum am putea finanta in continuare deficitul pentru ca suntem in situatia in care continuam sa imprumutam bani pentru pensii, salarii, ajutoare sociale", a declarat, luni, Sever Voinescu.

Acesta suspecteaza ca propunerile USL referitoare la constructia bugetara pentru 2012 au fost determinate mai putin de considerente de ordin economic, cat de o chestiune care tine exclusiv de jocul politic.

"A veni cu o propunere de scadere de impozite este o manevra politicianista fara niciun fel de acoperire economica ce incearca, probabil, sa nea atraga pe noi, partid de dreapta, in situatia de a spune ca noi nu vrem scaderi de impozit, ceea ce nu este specificul unui partid de dreapta. Acestea sunt manevre retorice. Noi suntem preocupati in momentul asta de realitatea bugetara a Romaniei. (...) Domniile lor lanseaza fel de fel de soparle cu totul neserioase care nu se sustin in nicio logica", a spus Voinescu.

Invitat sa comenteze posibilitatea ca Opozitia sa nu voteze proiectul de buget, daca Guvernul nu va prelua macar o parte din propunerile lor, Voinescu s-a declarat sceptic ca USL ar fi votat bugetul, indiferent de modul in care va fi structurat.

"Ei oricum nu or sa voteze proiectul de buget pentru ca vad cum se comporta in Senat cu Legea asistentei sociale. Toate amendamentele opozitiei au fost acceptate de Guvern si sunt in Legea asistentei sociale, toate. Si o voteaza? Nu au nicio legatura cu bugetul, e politica pura. (...) Ei isi imagineaza ca, cu cat fac o opozitie mai zgomotoasa, cu cat arunca cu pietre si sparg mai multe geamuri, cu atat mai mult o sa-i voteze oamenii in 2012. Nu au nicio legatura cu realitatea economica si financiara a Romaniei", a mai spus Sever Voinescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#propuneri buget USL, #Sever Voinescu buget USL , #PDL