Sever Voinescu vrea o noua conducere la PD-L

Duminica, 15 August 2010, ora 18:37
985 citiri
Sever Voinescu vrea o noua conducere la PD-L

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat ca sustine instalarea unei conduceri interimare a partidului care sa-i dea acestuia o identitate distincta de cea a Guvernului, precum si renuntarea la alegerea pe lista a prim-vicepresedintilor.

Secretarul Camerei Deputatilor a afirmat ca sustine propunerea Sulfinei Barbu de instalare a unei conduceri interimare a PD-L care sa se ocupe, in primul rand, de gestionarea treburilor curente ale partidului si de crearea de proiecte politice distincte de cele ale Guvernului.

"Partidul are nevoie de o conducere, de un leadership care sa se ocupe exclusiv de partid. Am spus de mai multe ori ca partidul nu are viata lui proprie, ca este lipit practic de Guvern, asa ca sustin de mai multa vreme o idee de genul aceleia propuse de catre Sulfina Barbu", a declarat Sever Voinescu.

Intrebat daca o asemenea structura interimara ar avea timp suficient pana la alegerile interne din primavara lui 2011 ca sa produca rezultate, Voinescu a raspuns: "Da, este suficient de mult timp pana in primavara macar sa creionam un profil nou pentru PD-L, daca nu sa-l definitivam. Este un imperativ al urgentei pentru ca, in prima parte a lui 2012, vom avea alegeri locale, un examen foarte serios si nu stiu daca mai putem amana astfel de decizii."

Totodata, deputatul PD-L a apreciat ca este nevoie de reluarea discutiilor pe marginea Statutului partidului. "Unele prevederi ale statutului in ceea ce priveste elementele de integritate si structura organizatorica ar putea fi revazute. Pentru Statutul cu formula prim-vicepresedintilor alesi pe lista s-a dat deja un vot in Colegiul Director si Consiliul National de Coordonare, insa dupa criticile facute de Traian Basescu, toata lumea s-a dezis de ceea ce a votat, dar un alt vot nu s-a mai dat", a spus democrat-liberalul.

El a precizat insa ca o asemenea decizie trebuie luata doar de catre CNC care s-a pronuntat deja prin vot asupra modificarii de statut. "Evident ca va trebui sa mai facem un CNC dedicat statutului pentru ca varianta listei nu mai este de actualitate, nu avem nevoie de asa ceva", a conchis Sever Voinescu.

Presedintele organizatiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, a declarat vineri, in judetul Timis, ca propune o conducere interimara a PD-L numita de Colegiul Director, care sa se ocupe exclusiv de activitatea partidului, dar premierul Boc sa nu fie exclus din aceasta constructie.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...