Voinescu: Am schimbat conducerea PDL intr-o luna, nu vad de ce acum ne trebuie 6

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 22:22
2739 citiri
Voinescu: Am schimbat conducerea PDL intr-o luna, nu vad de ce acum ne trebuie 6
Foto: Arhiva

Sever Voinescu a declarat marti ca PDL trebuie sa aiba Conventie cat mai repede, deoarece USL si-a anuntat congrese in curand, iar pedelistii sunt astfel in postura "ridicola" in care invingatorii se primenesc in primele doua luni, iar invinsii stau sa se mai gandeasca.

Find intrebat cand ar trebui sa aiba loc Congresul PDL, Voinescu a spus: "Dupa parerea mea, trebuie sa aiba loc cat se poate de repede si cred ca trebuie sa aiba loc cat se poate de repede, pentru ca pe de-o parte vad ca ceilalti competitori politici si-au auntat congrese in urmatoarele doua, trei luni si suntem in postura ridicola in care invingatorii se primesc in primele doua, trei luni, iar invinsii stau sa se mai gandeasca cand sa faca congresul, si asta este un semnal politic dupa parerea mea aproape catastrofal. Trebuie sa existe o forma oficiala, clara la nivel important in care partidul isi asuma acest esec dureros in alegeri", a fost raspunsul lui.

"Si pe de alta parte cred ca trebuie sa aiba loc foarte curand pentru ca, ma gandesc eu, este deja un precedent existent in partidul nostru. Va amintesc ca dupa locale, intr-o luna maxim de la locale, daca imi amintesc bine am facut Congresul si am schimbat conducerea. Spuneam ca 22% e un rezultat foarte slab. Nu vad de ce cu 16% ne trebuie sase luni ca sa ne gandim daca rezultatul este bun sau nu", a completat democrat-liberalul.

Intrebat daca ar trebui sa aiba loc alegeri in filialele partidului inaintea Congresului, Voinescu a precizat ca aceasta chestiune trebuie sa fie discutata.

"Asta este o chestiune de discutat, dar dupa parerea mea Congresul trebuie sa aiba loc pentru ca am avut alegeri parlamentare si fiind vorba de alegeri parlamentare e limpede ca principala raspundere pentru rezultatul bun sau rau, acum depinde cum il apreciaza colegii - fiindca am auzit si colegi care spuneam ca rezultatul este bun - dar trebuie sa ne decidem in cadrul unei Conventii foarte rapid daca rezultatul este bun sau rau. Daca este bun mergem inainte si ne felicitam intre noi, daca este rau schimbam ceea ce este de schimbat", a punctat democrat-liberalul.

La intrebarea daca are indicii potrivit carora Congresul PDL nu va fi unul "pe bune", avand in vedere afirmatia lui Thedor Paleologu care a spus ca este esential pentru PDL sa aiba un Congres "pe bune", Sever Voinescu a spus ca o sa discute cu deputatul PDL deoarece acesta este "sugubat" si este mereu nevoie de explicatii suplimentare.

"Nu stiu ce a afirmat Theodor Paleologu. O sa il sun pe prietenul meu Theodor si o sa ies cu el la o cafea sa imi explice mai pe indelete. El este sugubat si e mereu nevoie de explicatii suplimentare", a fost raspunsul lui.

Intrebat daca va candida pentru vreo functie in partid, in situatia in care se va organiza o Conventie Nationala, democrat-liberalul a precizat ca deocamdata este "prematur" sa se pronunte, dar "mai degraba nu".

"Nici nu m-am gandit la asta. Eu deocamdata mi-am dat demisia din conducerea partidului. Cum ar fi sa imi dau demisia si sa mai vreau sa candidez o data? Consider ca nu am fost bun acum o luna si peste o luna consider ca sunt foarte bun? Nu. E cu totul si cu totul prematur. Mai degraba, nu. Problema asta e cu totul secundara, problema mea. Trebuie sa facen cat mai repede o Conventie in care sa ne lamurim odata daca mergem pe acelasi drum pe care am mers pana acum sau schimbam drumul", a conchis Sever Voinescu.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....