Voinescu: Guvernul Ponta practica infricosarea, incearca exaltarea urii

Joi, 31 Mai 2012, ora 14:17
2811 citiri
Voinescu: Guvernul Ponta practica infricosarea, incearca exaltarea urii
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul Victor Ponta comite o serie de abuzuri si ca practica intimidarea ca politica de stat.

"De cand a venit la putere, ne e limpede ca Guvernul Ponta si USL practica ca (sic!) politica de stat intimidarea si infricosarea. Incearca sa-si cladeasca succesul pe exaltarea urii, pe exaltarea resentimentului", a acuzat Voinescu.

"Faptul ca Victor Ponta si Crin Antonescu dezvolta o politica a amenintarii, a urii se va sanctiona la vot mai curand decat se asteapta", a adaugat acesta.

El a atacat si legea votului uninominal adoptata de majoritatea USL din Parlament, considerand-o un abuz, despre care spune ca va fi oprit la CCR.

PDL a contestat uninominalul USL la Curtea Constitutionala

"Curtea Constitutionala a mai oprit un abuz ingrozitor al Guvernului Ponta, cand acesta a vrut sa fure banii comunitatilor locale (...)va opri si acum (...)aceste reguli noi pe care Ponta incearca sa le impuna contravin logicii constitutionale. Cu un tupeu nesfarsit, Ponta si Antonescu au spus limpede ca scopul acestei legi(..)e acela de a distruge PDL. Nu or sa reuseasca, or sa plateasca politic si electoral pentru aceasta atitudine.

Sistemul electoral care trebuie sa guverneze alegerile din 2012 trebuie sa fie conditionat de 2 lucruri - primul e sistemul electoral, care trebuie sa fie cel votat in 2009(...) trebuie sa fie 300 de parlamentari, asa a decis in mod suveran poporul roman", a afirmat deputatul PDL.

PDL, singurul aparator

Sever Voinescu a amintit de rezultatele referendumului din 2009, spunand ca PDL e singurul partid care apara optiunea celor care au votat atunci pentru 300 de parlamentari si Parlament unicameral.

"PDL e singurul aparator al celor 7,7 milioane de votanti care au spus 'vrem Parlament unicameral cu 300 de parlamentari'", considera Voinescu.

El a explicat faptul ca PDL nu a adoptat reducerea numarului de parlamentari la 300, intrucat "nu a avut majoritatea niciodata, o va avea foarte curand (...) au fost membri ai Coalitiei care au alte viziuni in legatura cu sistemele electorale. Nu am reusit niciodata sa-i convingem sa mergem impreuna cu un sistem electoral".

Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu a anunţat că a fost informat vineri, 21 iunie, că reprezentanţii organizaţiei PSD Dolj i-au retras sprijinul politic şi urmează să fie înlocuit din funcţia de secretar...
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunţă organizarea, duminică, 23 iunie, a unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga,...
#Voinescu Ponta exaltarea urii, #Voinescu uninominal guvern USL, #Voinescu atac Guvern Ponta , #PDL
  1. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  2. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  3. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  4. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  5. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  6. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”
  7. Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
  8. Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban
  9. Elena Lasconi surprinde cu un nou discurs: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”
  10. Ciolacu a cerut pregătirea proiectului de hotărâre privind data prezidențialelor. Când vor avea loc