Voinescu, increzator ca Sebastian Ghita "va avea grija" de alegerile din USL

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 19:00
3235 citiri
Voinescu, increzator ca Sebastian Ghita "va avea grija" de alegerile din USL
Foto: Adevarul

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a ironizat anuntul liderilor USL ca ar putea organiza alegeri primare pentru desemnarea unei parti a candidatilor la alegerile parlamentare din 2012, spunand ca acum "vor avea succes", intrucat patronul Asesoft si Romania TV, Sebastian Ghita, va face un soft care sa-i ajute in acest scop.

"E treaba lor cum decid ei sa-si selecteze candidatii. Ei au mai avut o incercare esuata, dar sunt convins ca domnul Sebastian Ghita va face un soft mult mai performant si, probabil, vor avea ceva succes", a spus Voinescu, pentru Ziare.com

Cand si cum face USL alegeri primare

El a spus ca PDL nu a luat decizia de a organiza la randul sau alegeri interne, dar a vorbit despre faptul ca mai multi membri PDL au venit cu aceasta idee, iar organizarea de alegeri primare de catre PSD, in 2004, nu poate fi considerata o incercare serioasa, intrucat nu s-au respectat rezultatele.

"Partidele au strategii diferite de abordare a campaniei, PSD vine din Opozitie, noi suntem la Putere, e evident ca la un moment dat strategiile noastre vor fi confruntationale. Nu cred ca un gest anume al lor ne-ar obliga pe noi sa facem ceva.

De altfel, ideea cu alegerile primare in partidele din Romania a apartinut unor oameni din PDL - as vrea sa va uitati pe blogul lui Cristian Preda cu un an si jumatate - doi in urma, a fost intotdeauna un sustinator al acestei idei, as vrea sa revedeti o dezbatere extrem de interesanta pe care am facut-o la Institutul de Studii Populare acum vreun an si ceva si, imi amintesc bine, chiar Ziare.com m-a intrebat, la un moment dat, daca sunt de acord cu chestia asta si am spus ca da, si mie imi place ideea si cred ca e un mecanism bun de a livra candidatii cu cele mai bune sanse de reusita in confruntarea electorala. Dar in niciun caz nu copiam PSD, din principiu vrem sa fim cu totul altceva decat PSD", a afirmat vicepresedintele PDL.

Voinescu: Baronii PSD ar frauda primarele din PDL

Deputatul de Prahova a reamintit ca, in 2004, la alegerile primare organizate de PSD, o mare parte dintre castigatori nu s-au regasit pe liste, intrucat conducerea social-democrata nu a respectat rezultatele.

"Uitati-va ce au facut ei cu ele in 2004. Ei le-au considerat serioase? Dupa ce au facut primarele alea in 2004, ce au facut cu rezultatele?", a intrebat retoric Voinescu.

Co-presedintii Uniunii Social Liberale au anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca o parte a candidatilor USL la alegerile parlamentare, cei care nu sunt deja parlamentari in functie, sa fie desemnati prin intermediul alegerilor interne.

Ulterior, vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a explicat pentru Ziare.com faptul ca e posibil ca si candidatii la primarie si sefiile de consilii judetene sa fie desemnati prin aceasta metoda. El a explicat faptul ca, cel mai probabil, la aceste alegeri vor putea vota si cei neafiliati politic, dar nu si membrii inregistrati ai altor partide.

"Si in 2004 au avut succes (alegerile primare - n.red.). Vorbiti cu unul (Zgonea n.red.) care a participat la acest proces si care este in Parlament datorita acestui proces. Da, pot vota si neafiliatii, dar e greu sa spui ca vor vota pedelistii (in alegerile primare din USL - n.red.). In acest moment noi judecam, dar pedelistii nu pot vota.

Romania nu este impartita intre oamenii lui Traian si oamenii care nu sunt ai lui Traian. Romania este formata din romani, unii au avut o optiune politica - PSD, PDL, PNL sau poate UDMR, iar altii nu au avut nicio optiune si au preferat sa stea acasa dezamagiti de mersul politicii romanesti. Noi vrem sa mergem in aceste primare pentru toti cetatenii Romaniei, indiferent de votul pe care l-au dat in trecut", a mai completat acesta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dat asigurari ca organizarea de alegeri primare nu va afecta protocolul USL, chiar daca vor exista candidati ai PSD care vor candida in colegii PNL sau invers. El a explicat faptul ca asemenea cazuri vor fi exceptii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Sever Voinescu primare USL, #Voinescu Sebastian Ghita USL, #Sebastian Ghita primare USL , #PDL