Voinescu: Motiunea e usor de demontat, ii lasam aceasta placere lui Ungureanu

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 15:09
2711 citiri
Voinescu: Motiunea e usor de demontat, ii lasam aceasta placere lui Ungureanu
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu a declarat, joi, ca motiunea de cenzura a USL este plina de erori si usor de demontat. Ironic, el a dezvaluit ca a citit cu atentie documentul si a constatat ca la el ar fi lucrat si Marian Vanghelie, primarul "care este".

Voinescu a sustinut o conferinta de presa la sediul PDL in care a tinut sa puncteze faptul ca pe lista semnatarilor motiunii de cenzura nu figureaza niciun nume de democrat-liberal, in ciuda declaratiilor facute in ultimele zile de mai multi reprezentanti ai Opozitiei.

Deputatul a mai sustinut ca nu este prima oara cand liderii USL "mint" anuntand ca unii senatori sau deputati PDL sunt gata sa sustina si sa voteze o motiune de cenzura.

"Am vazut lista semnatarilor(...) Nu exista niciun semnatar de la PDL si vreau ca, in numele onestitatii, sa subliniati acest lucru", le-a cerut Voinescu jurnalistilor.

Sever Voinescu a mai afirmat si ca "pe fond, documentul este plin de erori" pentru ca el "pretinde ca analizeaza cifre, realitati economice, si, in fapt, are o abordare politica, partizana, subiectiva".

"Guvernul va raspunde in Parlament punct cu punct, documentul Opozitiei este foarte usor de demontat, ii vom lasa aceasta placere premierului Ungureanu", a mai precizat el.

Cu toate acestea, democrat-liberalul a tinut sa puncteze ca nu e corect sa acuze modul in care guvernul Ungureanu privatizeaza diversele companii si felul in care gestioneaza resursele tarii tocmai Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu, care au facut, in calitate de premieri, privatizari controversate de tipul Petrom sau Sterling.

"Daca ai in pasivul tau politic privatizarea Petrom si toata povestea Sterling, este de-a dreptul inacceptabil sa vorbesti, sa dai lectii, sa tragi de urechi pe cineva pe subiectul privatizarilor. Nu te mai crede nimeni!

Intai trebuie sa explici cum a fost posibil sa instrainezi cea mai importanta companie a economiei romanesti cu tot cu resursele ei, pentru o perioada atat de lunga de timp, pe un pret de nimic, si abia apoi sa incerci sa formulezi o opinie in legatura cu felul in care guvernul Ungureanu gestioneaza resursele", a mai spus Sever Voinescu.

"Care este", la pagina 10

Purtatorul de cuvant al PDL a sustinut ca ori de cate ori Opozitia depune o motiune de cenzura are curiozitatea de a descifra din stil si formulari cine sunt autorii ei.

"Cred ca a avut o contributie si domnul primar Vanghelie", a spus Voinescu referindu-se la actuala motiune, invitandu-i pe jurnalisti sa citeasca la pagina 10 a documentului exprimarea "fondul de rezerva care este trebuie gestionat".

USL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu

"Mi se pare ca a lucrat si domnul Vanghelie la document", a comentat ironic democrat-liberalul, spunand ca acest lucru il duce cu gandul la situatia USL din Bucuresti, unde PSD si PNL "abia asteapta sa traga presul unul celuilalt".

"USL sta sub pulpana lui Sorin Oprescu si nu reuseste sa produca alti candidati. Dupa declaratiile de ieri ale domnilor Ponta si Antonescu, singurul candidat ferm, cert, fara dubii, al USL este domnul primar Vanghelie", a completat Sever Voinescu, reamintind ca "nu mai stim ce s-a intamplat" cu Andrei Chiliman la sectorul 1, la sectoarele 2, 3 si 6 se pare ca PSD si PNL nu vor avea candidat comun, iar la sectorul 4 candideaza Piedone, care "pana ieri era in alta barca si nu stim daca nu se schimba din nou".

"La sectorul 5 exista unanimitate, la sectorul 5 USL functioneaza", i-a mai ironizat Voinescu pe adversarii politici.

"Oricat ar fi de cinic si rece, domnul Ponta simte ca e ceva in neregula cu venirile in USL"

Sever Voinescu a explicat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost invitat joi la sediul PDL pentru discutii preliminare pe tema motiunii de cenzura.

"A fost o evaluare, am incercat o anticipare a scorului de vot. Suntem relaxati, motiunea nu are sanse sa treaca", s-a aratat convins democrat-liberalul, spunand ca USL apeleaza, ca de fiecare data, la propaganda obisnuita, "agita apele" si sustine ca mai sunt cateva voturi de luat de la Putere si motiunea va trece.

Sever Voinescu a fost intrebat de jurnalisti daca in PDL nu exista temeri reale cu privire la plecarile inregistrate in ultima vreme si ce parere are despre trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL.

"Imi pare foarte rau, am inteles ca s-a deschis sezonul plecarilor. Sunt oameni care isi vad viitorul politic personal intr-un anumit fel(...)Speram sa ramana in partid, personal nu ma asteptam, dar au fost oameni cu mult mai multa experienta si informatii in PDL care inca de acum 2-3 saptamani, imediat dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde, au spus ca doamna Popa ne va parasi", a dezvaluit el.

Democrat-liberalul este insa convins ca "sezonul plecarilor se incheie curand".

"Am senzatia ca si la USL incepe sa domine un sentiment de jena (...) Am vazut declaratiile domnului Ponta in sensul acesta si domnia sa, oricat ar fi de rece si cinic, simte ca ceva e in neregula cu toate venirile astea catre USL si incearca sa le descurajeze. Cei de la PNL par foarte veseli, probabil vor mai primi oameni", a comentat Sever Voinescu, spunand ca cei care aveau de gand sa plece si "antamasera" aceste plecari au cam facut-o pana acum.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Sever Voinescu motiune Vanghelie, #Voinescu motiune cenzura Ungureanu, #Voinescu plecari PDL USL, #Voinescu demisie Mihaela Popa , #PDL