Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror

Vineri, 22 Martie 2013, ora 13:51
3022 citiri
Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror
Foto: Arhiva

Parlamentul s-ar situa in afara democratiei, daca nu ar tine cont de referendumul din 2009, in discutiile despre modificarea Constitutiei, spune democrat-liberalul Sever Voinescu. El observa pe de alta parte o anumita "moleseala" la PDL in privinta acestui subiect.

Sever Voinescu declara ca, "daca Parlamentul nu tine cont de ceea ce a stabilit poporul prin referendum, atunci evident ca se situeaza in afara democratiei si in afara contextului constitutional firesc".

"Eu sunt convins ca un proiect de Constitutie, care nu respecta deciziile luate de popor in 2009, prin referendumul de atunci, va fi respins acum la referendumul constitutional de data asta. N-am nici un fel de dubiu ca poporul nu va accepta o formula cu sase sute de parlamentari sau cat are in momentul asta Parlamentul si formula rezultata din aranjamentele astea politicianiste de astazi", a spus democrat-liberalul, pentru RFI Romania.

Acesta deplange pasivitatea PDL in privinta modificarii Constitutiei: "Totusi, asta este tema noastra, noi suntem primii care au vorbit despre modificarea Constitutiei si va amintesc ca vreme de-un an de zile USL-ul ne-a spus ca nu e cazul sa modificam Constitutia, acum ei vor s-o modifice".

"Noi n-avem, din pacate, o idee si un proiect foarte bine articulat in momentul asta, cu care sa intram in substanta discutiilor, in legatura cu modificarea Constitutiei. (...) Acum constat asa, o moleseala si sunt foarte trist din cauza asta, pentru ca vad cum PDL isi pierde vigoarea, pozitia, profilul", mai afirma fostul deputat PDL.

Sever Voinescu se teme ca viitoarea Constitutie va fi realizata "pentru persoane": "Simt ca ei (USL-n.red.) vor sa faca un nou aranjament constitutional exact in stilul celui din '91 si a celui din 2003, pentru persoane".

"Ei vor sa construiasca un aranjament constitutional in ideea ca Ponta ramane prim-ministru si Antonescu ajunge presedinte sau in fine, ce alte planuri au ei, ca Ponta ajunge presedinte si Dragnea prim-ministru, nu stiu, dar e limpede ca ei isi construiesc proiectul constitutional din nou pe ideea persoanelor pe care ei vor sa le mentina la putere. Or asta este devastator pentru sistemul constitutional si politic din Romania (...). Vom avea o Constitutie ajustata dupa Ponta sau dupa Antonescu, asta ca sa nu spun ca e posibil s-o avem dupa cum vrea Dan Voiculescu, ceea ce ne duce direct intr-un scenariu horror!", este de parere Voinescu.

Citeste mai multe despre Voinescu: O Constitutie ajustata dupa Ponta, Antonescu sau chiar Voiculescu ar fi un scenariu horror!, pe RFI Romania.

Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15...
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Ncușor Dan, primarul care și-a spulberat adversarii la alegerile locale organizate într-un singur tur, poate fi un bun candidat pentru alegerile prezidențiale, crede Elena Lasconi, favorită...
#Sever Voinescu Constitutie ajustata Ponta, #Voinescu Constitutie modificata Antonescu, #Sever Voinescu modificare Constitutie , #PDL
Comentarii
  1. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  2. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  3. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  4. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  5. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  6. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  7. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  8. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  9. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  10. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul