Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror

Vineri, 22 Martie 2013, ora 13:51
2838 citiri
Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror

Parlamentul s-ar situa in afara democratiei, daca nu ar tine cont de referendumul din 2009, in discutiile despre modificarea Constitutiei, spune democrat-liberalul Sever Voinescu. El observa pe de alta parte o anumita "moleseala" la PDL in privinta acestui subiect.

Sever Voinescu declara ca, "daca Parlamentul nu tine cont de ceea ce a stabilit poporul prin referendum, atunci evident ca se situeaza in afara democratiei si in afara contextului constitutional firesc".

"Eu sunt convins ca un proiect de Constitutie, care nu respecta deciziile luate de popor in 2009, prin referendumul de atunci, va fi respins acum la referendumul constitutional de data asta. N-am nici un fel de dubiu ca poporul nu va accepta o formula cu sase sute de parlamentari sau cat are in momentul asta Parlamentul si formula rezultata din aranjamentele astea politicianiste de astazi", a spus democrat-liberalul, pentru RFI Romania.

Acesta deplange pasivitatea PDL in privinta modificarii Constitutiei: "Totusi, asta este tema noastra, noi suntem primii care au vorbit despre modificarea Constitutiei si va amintesc ca vreme de-un an de zile USL-ul ne-a spus ca nu e cazul sa modificam Constitutia, acum ei vor s-o modifice".

"Noi n-avem, din pacate, o idee si un proiect foarte bine articulat in momentul asta, cu care sa intram in substanta discutiilor, in legatura cu modificarea Constitutiei. (...) Acum constat asa, o moleseala si sunt foarte trist din cauza asta, pentru ca vad cum PDL isi pierde vigoarea, pozitia, profilul", mai afirma fostul deputat PDL.

Sever Voinescu se teme ca viitoarea Constitutie va fi realizata "pentru persoane": "Simt ca ei (USL-n.red.) vor sa faca un nou aranjament constitutional exact in stilul celui din '91 si a celui din 2003, pentru persoane".

"Ei vor sa construiasca un aranjament constitutional in ideea ca Ponta ramane prim-ministru si Antonescu ajunge presedinte sau in fine, ce alte planuri au ei, ca Ponta ajunge presedinte si Dragnea prim-ministru, nu stiu, dar e limpede ca ei isi construiesc proiectul constitutional din nou pe ideea persoanelor pe care ei vor sa le mentina la putere. Or asta este devastator pentru sistemul constitutional si politic din Romania (...). Vom avea o Constitutie ajustata dupa Ponta sau dupa Antonescu, asta ca sa nu spun ca e posibil s-o avem dupa cum vrea Dan Voiculescu, ceea ce ne duce direct intr-un scenariu horror!", este de parere Voinescu.

Citeste mai multe despre Voinescu: O Constitutie ajustata dupa Ponta, Antonescu sau chiar Voiculescu ar fi un scenariu horror!, pe RFI Romania.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...