Voinescu: Partidele politice nu sunt nici masonerii, nici familii siciliene

Luni, 01 Februarie 2010, ora 16:22
813 citiri
Voinescu: Partidele politice nu sunt nici masonerii, nici familii siciliene
Foto: Antena3

Deputatul PD-L Sever Voinescu aduce din nou in discutie problema invocata tot mai des in partidul din care face parte - exprimarea nemultumirilor in spatiul public, si nu in interiorul partidului, admitand, totusi, ca acest lucru aduce mari deservicii intregii formatiuni, pentru ca nu mai prezinta incredere pentru votanti.

"Putine idei sunt mai simpatice politicienilor decat aceea de a discuta problemele partidului in interiorul partidului si atat! Este, daca vreti, extensia in viata unui partid a vorbei care recomanda spalatul rufelor in familie. O vorba care indeamna la decenta cand e vorba despre problemele unei familii, dar nu sunt prea sigur ca este deplin aplicabila cand e vorba despre un partid.

Unul dintre reprosurile facute, in general, tuturor celor care spun public lucruri mai putin magulitoare despre propriul partid este acela ca vorbesc 'in afara' si nu 'in interior'. Pe de alta parte, partidele politice nu sunt nici masonerii, nici familii siciliene. Sunt organizatii politice constituite in vederea promovarii binelui public si traiesc de pe urma voturilor pe care toti oamenii sunt chemati sa le exprime cu oarecare regularitate.

Astfel ceea ce se intampla intr-un partid chiar este de interes pentru cetateni", scrie Voinescu pe blogul personal.

Pe de alta parte, deputatul sustine ca si presa amplifica problemele, uneori, mai mult decat este cazul, in cautare de subiecte.

"Admit ca discutiile din interioul partidelor seamana adesea cu adevarate contestari ale establishmentului. De multe ori, presa chiar asa le si vinde mai departe, desi nu este asa intotdeauna. Astfel, aceste discutii vulnerabilizeaza partidul aflat in permanenta competitie, ii consuma energiile, il slabesc. De asemenea, admit ca prima regula trebuie sa fie aceea a exprimarii propriilor idei despre propriul partid in interior, inainte de eventuala 'publicare' a lor.

Din bruma mea de experienta politica, pot spune ca, daca faci astfel, ai sanse cu mult mai bune sa schimbi lucrurile in sensul dorit de tine, decat daca te repezi sa-ti trambitezi ideile in piata publica si colegii din partid le afla ei insisi de la televizor. E greu de gasit echilibrul intre discretie si publicitate in politica...", conchide Sever Voinescu.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sever Voinescu critici PDL, #voturi PDL tensiuni, #discutii PDL , #PDL
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
OMERTA.... MUCLES... sau MANIP.ULARE ?!?