Voinescu: PNL e complet blocat in obsesia anti-Basescu

Vineri, 06 August 2010, ora 15:10
1833 citiri
Voinescu: PNL e complet blocat in obsesia anti-Basescu
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu a afirmat ca isi doreste o guvernare PD-L-PNL de durata, apreciind ca principalul obstacol in fata acestei aliante este obsesia liberalilor fata de persoana lui Traian Basescu, sentiment care e ca o "piatra de moara" ce tine in trecut partidul lui Crin Antonescu.

"Sansa Romaniei este o guvernare coerenta, stabila, de dreapta. De lunga durata. Asta trebuie sa se realizeze prin apropierea PNL de catre PD-L. Alianta D.A. a fost cea mai buna constructie politica de care a avut parte Romania in ultimii 20 de ani, dar din pacate, n-a tinut prea mult", a declarat Voinescu in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Desi a admis ca atitudinea unor pedelisti fata de liberali ingreuneaza apropierea dintre cele doua formatiuni, Voinescu sustine ca responsabilitatea principala revine PNL.

"Evident ca sunt comportamente si lucruri si in PD-L care tin departe aceasta relatie. Pe de alta parte, aceasta obsesie a PNL cu Traian Basescu, in contextul in care aceasta nu mai candideaza, incepe sa fie ridicola si face deja figura unei pietre de moara care tine PNL undeva in trecut. PNL este blocat in obsesia anti-Basescu. E complet blocat aici", a spus democrat-liberalul.

Acesta a explicat ostilitatea liberalilor fata de persoana presedintelui prin faptul ca acesta a invins toate aliantele electorale din care PNL a facut parte. In schimb, o reconciliere PD-L-PNL ar putea rezulta, dupa parerea lui Voinescu, din colaborari la nivel parlamentar pe chestiuni punctuale existand deja precedente la Legea ANI si Legea lustratiei in care cele doua partide au avut pozitii comune.

"Trebuie sa incepem sa ne intelegem pe probleme punctuale pentru ca succesele punctuale deschid cat de cat increderea. Din pacate, intre partidele noastre este o grava crevasa de neincredere. Dar pentru asta trebuie sa incetam, pentru numele lui Dumnezeu, sa mai avem obsesia Traian Basescu", a spus Voinescu.

Mariana Campeanu (PNL): Nu ai cum sa eviti aceasta persoana

Prezenta la aceeasi emisiune vicepresedintele PNL Mariana Campeanu, fost ministru liberal al Muncii, a apreciat ca o colaborare dintre liberali si democrat-liberali ar fi nefunctionala atata vreme cat politica guvernamentala este dictata in PD-L de catre Traian Basescu. "Atata timp cat decizia in aceasta tara este luata de presedinte, nu de Parlament sau Guvern, nu ai cum sa eviti aceasta persoana, oricat de mult crezi ca poti sa ai o colaborare cu unul sau altul din partide", i-a replicat Campeanu lui Voinescu.

"Raman statornic idealului meu. Vreau o guvernare de dreapta de lunga durata in aceasta tara. Si in ceea ce ma priveste, voi lucra pentru asta cat voi putea", a raspuns si Voinescu, incheind apoi discutia pe acest subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sever Voinescu PDL PNL, #colaborare PDL PNL , #PDL