Voinescu: Reactia lui Antonescu este un efect al scaderii cu 14% in sondaje

Vineri, 20 Mai 2011, ora 17:26
2542 citiri
Voinescu: Reactia lui Antonescu este un efect al scaderii cu 14% in sondaje

Vicepresedintele PD-L Sever Voinescu a comentat, vineri, "vehementa tateasca" cu care "liderul socialist" Crin Antonescu anunta obsesiv suspendarea presedintelui Traian Basescu, subliniind ca, in opinia sa, aceasta este doar o reactie la scaderea dramatica in sondaje a "aliantei socialiste" USL.

"Anuntand ca Alianta Socialista urmareste suspendarea si demiterea presedintelui Basescu, liderul socialist nu face decat sa readuca in atentia publica obsesia coroziva anti-Basescu, o obsesie care i-a deformat politic reducandu-i la o unica dimensiune, si i-a facut sa rateze rolul firesc, normal, pe care Opozitia trebuie sa-l joace intr-un sistem democratic", a afirmat Sever Voinescu intr-o declaratie politica sustinuta la sediul PD-L.

Antonescu: Solutia pentru iesirea din criza - o noua majoritate si suspendarea lui Basescu

"Initial, am crezut ca domnul Antonescu tine sa puncteze intr-un peisaj politico-mediatic din care a cam lipsit in ultima vreme. Dar, observand vehementa tateasca a liderului socialist, mi-am putut da seama ca motivul ultimului sau sprint retoric este ceva mai serios.

Reactia d-lui Crin Antonescu este un efect direct al scaderii in sondaje a USL. In doar doua luni, Uniunea Socialista a pierdut 14 procente. Aceasta scadere va continua pentru ca lipsa de solutii, preferinta spre scandal politic si ura care tine impreuna Alianta Socialista se vad tot mai limpede", a mai adaugat Sever Voinescu.

Vicepresedintele democrat-liberal a reamintit ca suspendarea presedintelui Basescu e una dintre putinele teme ale "socialistilor" si ca pana acum ea a fost evocata destul de des de un alt lider al USL, Dan Voiculescu.

"Pana de curand, responsabilul socialistilor cu proiectul suspendarii presedintelui Basescu parea sa fie Dan Voiculescu. Azi am inteles ca si dl Antonescu pune serios umarul. Bazandu-ne pe eficienta politica stiuta a dlui Antonescu, om al atator proiecte politice importante, nu ar trebui sa ne facem griji cu privire la succesul suspendarii presedintelui", a comentat ironic deputatul PD-L.

Acesta a reiterat ideea enuntata joi de presedintele Traian Basescu privind nevoia de stabilitate a tarii in acest moment si a acuzat Opozitia ca prin anunturile de genul celor facute vineri de Crin Antonescu urmareste sa genereze instabilitate politica.

"Ceea ce spune dl Antonescu ca vor socialistii sa faca este nu numai daunator pentru Romania, ci jignitor pentru romani. Romanii si-au ales presedintele in decembrie 2009 pentru urmatorii 5 ani. Atunci, romanii au ales un presedinte activ, responsabil, implicat, pe care il cunosteau bine. Pe Traian Basescu l-au votat mai multi romani decat o facusera la prima sa victorie prezidentiala, in 2004. E o realitate care il scoate din minti pe dl Antonescu, dar enervarea dlui Antonescu nu e un motiv pentru suspendarea presedintelui. (...)

USL genereaza instabilitate chiar si in interiorul sau, relatiile dintre cele doua partide de stanga in teritoriu fiind un adevarat butoi de pulbere. Revenirea la ideea suspendarii presedintelui are rolul de a impiedica aprinderea fitilului, este o actiune pompieristica. USL o sa aiba nevoie de multi pompieri pentru a stinge focul tensiunilor si scandalurilor care se genereaza la nivelul organizatiilor, cand vor vedea ca alianta lor va scadea inca si mai mult. Pentru ca, oricat s-ar agita liderii socialisti, USL scade, scade, scade", a conchis vicepresedintele PD-L Sever Voinescu.

Citeste si:
Klaus Iohannis laudă guvernul în prima conferință de presă pe care o susține în 2022. „Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate” LIVE TEXT
Klaus Iohannis laudă guvernul în prima conferință de presă pe care o susține în 2022. „Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate” LIVE TEXT
Preşedintele Klaus Iohannis susține marți, 5 iulie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a vorbit despre politica externă a României. Principalele declarații...
Cine este Ihor Prokopchuk, noul ambasador al Ucrainei la București. Fratele lui a condus Interpolul din Rusia
Cine este Ihor Prokopchuk, noul ambasador al Ucrainei la București. Fratele lui a condus Interpolul din Rusia
Ministrul Ucrainei la București, Ihor Prokopciuk, a fost primit marți, 7 iulie, în funcție, de către ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu. Președintele Ucrainei Volodimir...