Voinescu: Sunt multi pedelisti care se pot bate cu Antonescu la prezidentiale (Video)

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 11:40
2799 citiri
Voinescu: Sunt multi pedelisti care se pot bate cu Antonescu la prezidentiale (Video)

Fostul vicepresedinte al PDL, Sever Voinescu, este de parere ca PDL are multi membri care pot fi desemnati candidati la prezidentiale. Afirmatiile lui Voinescu vin dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca PDL are un prezidentiabil cu notorietate, din generatia de 40 de ani.

"Cred ca exista oameni care pot foarte usor sa se bata cu Crin Antonescu. Personajul este o caricatura, incat nu trebuie sa fii un nou Traian Basescu in vremurile lui bune ca sa-l invingi. Prin urmare cred ca in interiorul PDL sunt acesti oameni, exista. Nu pot sa dau nume pentru ca sunt atat de multi incat s-ar supara pe mine cativa daca nu i-as mentiona. Exista resursa pentru a fi invins Crin Antonescu", a spus Voinescu, la B1Tv.

"Ponta va fi locomotiva, tractiunea electorala a lui Antonescu. Antonescu e o patachina. Daca va vrea sa aiba o sansa in 2014, el va trebui sa joace foarte mult pe Victor Ponta. Antonescu e usor de batut", considera Voinescu.

In ceea ce priveste o posibila candidatura a sa in partid, la Conventia din 23 martie, Voinescu a spus: "Nu voi candida la urmatoarea conventie pentru nicio functie de conducere. Eu mi-am dat demisia dupa alegerile din decembrie, crezand ca asa trebuia sa actioneze intregul Birou Permanent. Mi-am asumat partea mea de raspundere. Mi s-ar parea ciudat ca eu sa spun in decembrie ca am dovedit ca nu sunt bun ca vicepresedinte si in martie sa spun ca sunt bun, proaspat".

Presedintele Traian Basescu sustine ca in PDL se afla un om capabil sa reprezinte partidul la alegerile prezidentiale, insa acesta nu este agreat de conducerea formatiunii.

"PDL-ul are acum un prezidentiabil, nu dau nume, cu notorietate, cu tot ce-i trebuie. E un barbat in interiorul acestui partid, dar nu e agreat", a dezvaluit Traian Basescu.

El a mentionat ca actuala conducere a partidului trebuie sa scoata in fata oameni tineri, din generatia celor de 40 de ani.

"Discutam despre marea noua etapa de alegeri 2016, azi suntem in 2013. Cum vedeti un politician de 60 de ani in competitie cu Victor Ponta? Victor Ponta pana in 2016, dar si 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are in caracter, este un politician care se va roda. Vreti sa va imaginati un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, in competitie cu Victor Ponta si Crin Antonescu? Va imaginati scena aia, cu trei pupitre. Cine pleaca penibil de pe scena aia?

E vremea, e generatia de 40 de ani. Trebuie sa vezi doi metri in fata. Si nu vor sa se uite in partid", a precizat Basescu.

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat ca "obligatia celor care vor conduce partidul este de a stabili criterii foarte clare pentru stabilirea candidatului la Presedintie", afirmand ca Emil Boc poate fi candidatul partidului pentru Cotroceni.

Citește și:
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit joi, 9 februarie, cu o replică pentru președintele Klaus Iohannis, afirmând că desemnarea premierului este un atribut care revine, conform Constituției,...
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...